djevojke_u_ljetnim_haljinama_2.jpgStudio za suvremeni ples poziva na repriznu izvedbu predstave DJEVOJKE U LJETNIM HALJINAMA VOLIM, nastale prema kultnom video spotu za pjesmu Moja prva ljubav grupe Haustor, 20. veljače u 20 sati u Histrionskom domu.

Predstava se uspostavlja kao meditacija o trajanju u plesu, ali i kao istraživanje o dispozitivima plesa i razvoju plesa u zadnjih 30 godina. Gdje on sve obitava: na sceni, u galeriji, u video-radovima, tv nastupima, na ulici, napuštenim tvorničkim halama. U kojim sve formatima ples biva percipiran od strane gledatelja: većinom kao ornament, a ne kao propulzivni suvremeni medij. 

Sedam plesačica izvodi različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. Istovremeno, na sceni su prezentirani zvučni zapisi u kojima se raspravlja karijera Bosiljke Vujović - Mažuran te se osim činjenica iz njene karijere, mašta o mogućim potencijalima razvoja plesa u Zagrebu i Hrvatskoj.

Ulaznice: 35 kn slobodna prodaja / 30 kn za organizirane dolaske, studente, umirovljenike i članove plesnih strukovnih organizacija