sbakomukino.jpgVjerojatno jako dugo, ili možda nikada, niste otišli u kino u pratnji bake ili djeda, a s obzirom da smo svi jednaki pred velikim platnom, prilika da svoje najdraže i najstarije povedete na film pruža se već 21. listopada u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5, Zagreb) u koje predstavlja inicijativu S bakom u kino.

Ako ste zaboravili kada ste posljednji put poveli baku ili djeda u kino onda je listopad idealna prilika da posjetite Dokukino KIC i pogledate prekrasan dokumentarac koji je osvojio srca zagrebačke publike. Riječ o filmu "U suton života" belgijskog redatelja Sylvaina Biegeleisena koji je na ovogodišnjem ZagrebDox-a u oštroj konkurenciji osvojio titulu Najboljeg filma prema izboru publike.
 
Film donosi priču o najzabavnijoj baki u Europi njenom sinu koji se s njom smije, pjeva i uživa u pokojoj čašici vina i  cigareti, a pritom snima najtopliju priču o životu i mudrosti koja dolazi s godinama. "U suton života" baca novo svjetlo na pojam starenja te nas vodi na optimistično putovanje u srce života i podsjeća zašto trebamo živjeti punim plućima od prvog pa sve do zadnjeg dana.
 
21. 10. (petak), 19 sati
22.10. (subota), 19 sati
23.10. (nedjelja), 19 sati

Cijena ulaznice. 15 kn po osobi