Foto: Filmska početnicaFoto: Filmska početnicaU tijeku su prijave za besplatni edukacijski program u sklopu 16. Liburnia Film Festivala. Za učenike od 7 do 10 godina održat će se radionica Filmska početnica udruge Restart koja ove godine tematizira zvuk, a svi ostali koji žele napraviti svoje prve dokumentarističke korake mogu se prijaviti na petodnevnu Filmaktivovu radionicu Prvi put snimam. Prijave do 17. kolovoza.

Prijvaljuje se slanjem maila na liburniafilmfestival@gmail.com. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.

Nakon kupanja, učenici od 7 do 10 godina, mogu se pridružiti na Filmskoj početnici nazvanoj Filmski valovi - zvukom stvaramo ugodu ili nelagodu koju pripremaju Vanda Kreutz i Sandra Bastašić iz udruge Restart. Polaznici će slušati zvukove koji ih okružuju te bilježiti što čuju, razmišljat će o ulozi zvuka u filmu te stvoriti vlastite "zvučne likove". Radionica će se održavati od 21. do 23. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Svih pet festivalskih dana, od 20. do 24. kolovoza, filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon pripremaju radionicu Prvi put snimam. Uz neformalno druženje i praktičan rad na radionici možete steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te specifičnostima žanra. Radit ćemo s kamerom, snimačem zvuka, montirat ćemo materijale i, naravno, uživati u svakom koraku. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

Podsjetimo, 16. Liburnia Filma Festival održat će se na Ljetnoj pozornici Opatija od 20. do 24. kolovoza.