Foto: Udruga VestigiumFoto: Udruga VestigiumZagrebački kvart Vrbani nema gradsku tržnicu, ali zato udruga Vestigium srijedom i subotom organizira Ekoplac na kojem desetak obiteljskih proizvođača nudi isključivo organski uzgojenu hranu.

Tržnice koje se održavaju srijedom od 17 do 19 sati i subotom od 10 do 12 sati u prostorijama udruge (Rudeška 142), a privlače mlade obitelji kojima je važno da im se djeca zdravo hrane, ali i starije kojima je bitno da mogu u svojoj blizini nabavljati svježe voće i povrće. Na ovom se Ekoplacu, naime, nude proizvodi desetak OPG-ova koji se bave isključivo ekološkom proizvodnjom, a koje su članice udruge posjetile i osobno se uvjerile gdje i kako uzgajaju hranu. 

U fotogaleriji pogledajte kako je to izgledalo na siječanjskim tržnicama, a već sutra možete u nabavku hrane na subotnji Ekoplac.

U prostorijama udruge održavaju se i brojni drugi programi, eko knjižnica, programi za djecu - od znanstvenih radionica do radionica kuhanja i kreative, kao i radionice za odrasle - od joge do engleskog.

Ključne riječi: zdrav život, hrana
<
Vezane vijesti