Vladimir Cvijanović 21.08.2014.

Kuda idu strateške investicije (ili: država protiv države)

Vladimir Cvijanović U prethodne dvije godine prešli smo put od pompoznih najava o tustim milijardama koje samo što se nisu slile u Hrvatsku, do najava koje slušamo ovih dana da se neke stvari u Zakonu o strateškim investicijama moraju mijenjati jer iz te lovaške pipe ništa ne curi.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Besplatni javni prijevoz u Tallinu

Fotografija članka
Građani Tallina na referendumu održanom ovog vikenda glasali su za uvođenje besplatnog javnog prijevoza u njihovom gradu

Estonski Tallin postat će prva evropska prijestolnica sa besplatnim javnim prijevozom o čemu su na referednumu ovog vikenda odlučivali njegovi građani, odnosno njih 20 posto koliko ih je izašlo na birališta. Od toga je 75,5 posto glasalo za ovu ideju koja će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2013. godine.

"Ova mjera će doprinijeti čišćem zraku u gradu" ocijenio je gradonačelnik Edgar Savisaar naglasivši da je Tallinn dio projekta Zelene evropske prijestonice, koji ima za cilj da zaštiti i poboljša okoliš u metropolama, prenosi FENA.

Za realizaciju ovog projekta Tallin će morati izdvojiti dodatnih 20 milijuna eura što predstavlja 40 posto sadašnjeg budžeta predviđenog za prometne usluge.

Tagovi: Estonija, Tallin, besplatni javni prijevoz
Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar 1 komentar
  1. amal28.03.2012. 10:41
    eto. izašlo ih je 20% i referendum je legalan i legitiman. mogli su izaći svi. ipak i tih 20% odlučilo je u interesu većine građana tog grada. sad ako ovima koji nisu izašli rezultat ne odgovara, mogu u dovoljno velikom broju zatražiti ponovno glasanje.
    iako naravno da bi bilo najbolje da što više građana sudjeluje i ne znam zašto ih više nije zainteresirano za pitanja koja se izravno tiču njihovog života i tu konkretno životnog standarda.
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

19.08.

Kako Junckera savjetovati o znanosti?

Europske udruge smatraju kako je nerazumno očekivati da jedna osoba - CSA - može garantirati objektivno i kompetentno znanstveno savjetovanje predsjednika Europske komisije

19.08.

Samostojan i suveren Južni Tirol...

Inspirirani nadolazećim referendumom na kojem odlučuju o neovisnosti u Škotskoj, stanovnici Južnog Tirola, sve glasnije zazivaju vlastitu nezavisnost

18.08.

...a vladine snage na istoku Ukrajine

Potvrde li se vijesti o zauzimanju policijske postaje u Luhansku, bit će to veliki zaokret u dosadašnjem sukobu, jer je Luhansk mjesecima bio utvrda proruskih snaga

13.08.

Trijumf populizma u Turskoj

Erdogan je populist koji s jedne strane državu i medije drži u snažnom stisku, dok s druge progoni svakog kritičara, komentira Jan-Werner Müller.

13.08.

Ukrajinska vojska napreduje prema Donecku

Ukrajinske vlasti ušle su u četiri naselja na istoku zemlje, među kojima je jedno važno željezničko čvorište između Donecka i Gorlivke, gradova koje drže proruske snage

12.08.

Kršili kosovski ustav u Siriji i Iraku?

Vlada Kosova izrazila je snažnu podršku akciji koju je provela Kosovska policija u koordinaciji s državnim tužiocem, a tokom koje su uhapšeni "ekstremni elementi koji su svojim djelima ugrozili nacionalnu sigurnost i naš ustavni poredak"

12.08.

Država tužila Crkvu sudu

Javno preduzeće "Toplana" u Leskovcu, Srbija, tužilo je Srpsku pravoslavnu crkvu zbog duga za grijanje

Info most
Info most
Dokukino
Superknjižara