Foto: WIkimedia CommonsFoto: WIkimedia CommonsU transferu vrijednom oko 100 milijuna eura Cristiano Ronaldo prešao je u Juventus, gdje bi trebao zarađivati 30 milijuna eura godišnje. "Ne možemo prihvatiti da mi radnici budemo žrtve tvrtke koja troši stotine milijuna eura na dovođenje nogometaša. Na radnicima se štedi, a tvrtka ulaže toliki novac u jednoga čovjeka. Radnici Fiata su kroz tri generacije napravili bogatstvo, a zauzvrat nisu dobili ništa. Umjesto u jednu osobu, tvrtka treba investirati u nove modele automobila i u našu budućnost", poručili su radnici i najavili štrajkove 15. i 17 srpnja.

Radnici su se oglasili priopćenjem u kojemu navode kako je neprihvatljiva razlika između njih i nogometaša, s obzirom na to da u ovom slučaju imaju istoga poslodavca. 

Polovicu Ronaldove plaće, koja godišnje iznosi oko 30 milijuna eura, trebao bi "sponzorirati" Fiat. Sindikat radnika je, istaknuvši kako radnicima već deset godina nije povećana plaća, izračunao da bi se za novac za koji je doveden Cristiano Ronaldo radnicima mogla povećati plaća za 200 eura.

Ključne riječi: nogomet, Italija, ronaldo, fiat, juventus
<
Vezane vijesti