games.pngGames and Politics, izložba nastala u suradnji Goethe-Instituta i Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea (ZKM), predstavlja politički i socijalno angažirane video-igre nastale nakon 2004. godine. Prikazujući igre kao puno više od pukog medija za zabavu, takve se igre čvrsto ograđuju od konvencijalnog tržišta. Izložba se otvara 4. prosinca u MSU u Zagrebu, i ostaje otvorena do 18. prosinca.

Izložba pokazuje 18 igara od kojih se 16 može isprobati. Posjetitelji postaju igrači te sami mogu saznati kako na njih djeluju igre/učinak samih igara.

Propituju se različiti aspekti suvremenog društva: politička odlučivanja (Democracy 3), rodna problematika (Perfect Woman), država koja nadzire (TouchTone i Orwell), rat dronova (Killbox), odnos prema izbjeglicama (Escape from Woomera), otpor prema totalitarnim sustavima (Yellow Umbrella), moć medija (The Westport Independent), prošla ili aktualna politička događanja (The Cat and the Coup und Madrid), posljedice ratnih događanja (This War of Mine).

Nakon stanica u Skopju i Sofiji izložba se u prosincu prikazuje u Zagrebu te tijekom siječnja u Rijeci u Galeriji Filodrammatica u partnerstvu s udrugom Drugo more. U sklopu projekta i u suradnji s Animafestom u lipnju je održana radionica izrade video igara za studente s njemačkim developerom Onatom Hekimogluom. Nastali će radovi biti prikazani u sklopu izložbe.

Popratni program pod nazivom 1000 novih života kurira Srđan Laterza zamišljen je kao vikend festival od 7.-9.12. s predavanjima, best practice prezentacijama, okruglim stolovima.

Više informacija pronađite ovdje.