Foto: Vanja BabićFoto: Vanja BabićUsusret 12. Vox Feminae Festivalu, Prostor rodne i medijske kulture K-zona predstavlja zagrebačkoj publici glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole uz izvedbu Vibrancy, koja će se održati 29. rujna u CeKaTe-u s početkom u 20 sati (Park Stara Trešnjevka). Ulaz na koncert je besplatan.

Glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole donosi koncertnu izvedbu koja se vrti oko dinamike i živosti stvari – interpretaciju djela Thirteen Changes Pauline Oliveros koja poziva glazbenike/ce da urone u svijet "atomskih slika – rotirajućih molekula – trenutačnih čestica koje plešu – nestaju". Potencijalni glazbeni oblici života nesvjesno pulsiraju, opstaju i žubore tijekom složene operacije "ogromnog čudnog organizma s brojnim receptorima i organima". U međuvremenu, urbani um neumorno traži okidače za hihotanje u "dnevnoj sobi skladatelja, to je poziv u osobni svijet Alexandera Schuberta koji je preotela njegova sestra Evy Schubert."

VIBRANCY je prilično ispunjena izvedba kolektiva Down the Rabbit Hole s glazbenim operacijama koje postaju plodno tlo za odugovlačenje. I sve što se činilo mutnim i nejasnim pretvara se u ugodan i neposredan povod za izvođenje, puštanje da se živi i pleše, uz pucketajuće, zujajuće, umirujuće, ritmične, dirljive i remiksirane zvukove.