Foto: GOOD inicijativaFoto: GOOD inicijativaZabrinuti za budućnost kurikularne reforme, aktivisti i aktivistkinje GOOD inicijative jutros su ispred Sabora zatražili od zastupnika i članova Vlade da podrže Kurikularnu reformu i provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije bez odgađanja i uz osigurana financijska sredstva za provedbu.

Bacate li uloženi trud i novac?, Umjesto gušenja, smrtonosna injekcija! ,Kol`ko para, tol`ko reformi!, Treba osigurati sredstva za podršku učiteljima!, pisalo je na transparentima s kojima su aktivisti dočekali zastupnike.

"Brine nas rasprava o odgađanju kurikularne reforme koja se događala i jučer na sjednici saborskog odbora za obrazovanje te činjenica da u proračunu nisu osigurana potrebna financijska sredstva niti se planiraju povući sredstva iz EU fondova", izjavila je Martina Horvat iz GOOD inicijative koja ističe kako podržava unaprjeđenje kurikuluma, ali kroz stručnu i javnu raspravu.

"Važno je da se reforma započne provoditi prema planu kako učitelji i učenici ne bi izgubili povjerenje u proces u kojem su sami sudjelovali", rekla je Horvat.

aem_copy33562.jpg
Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija)

 

<
Vezane vijesti