Foto: Facebook<br>Foto: Facebook
Skup "Raskinimo Vatikanske ugovore" odvijat će se u najavljenom terminu na Cvjetnom trgu, u subotu od 14 sati nadalje, kako vele organizatori, "pa makar g... padala!"

Inicijativa Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku nedavno je najavila prosvjed "Raskinimo Vatikanske ugovore", koji je bio zakazan za subotu, 20. rujna, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, s početkom u 14 sati. Prijavili su (još prije gotovo mjesec dana) okupljanje policiji i svim nadležnim službama te uredno zatražili dozvolu Grada Zagreba za postavljanje pozornice.

Kako je "predmetna lokacija" već zauzeta ako je ova inicijativa još prije mjesec dana prijavila okupljanje koje će se odvijati 20. rujna, i za to uredno dobila dozvolu? To se iz odbijenice Grada ne da iščitati

Odgovor Grada bio je pozitivan, no uz jednu malu "spačku" – datum u odobrenju bio je pogrešan: navedeno je da se postavljanje pozornice na toj lokaciji odobrava za 29. rujna. Uočivši pogrešku nadležnog gradskog odjela, iz inicijative su poslali zahtjev za ispravkom, no dan prije no što skup treba biti održan stigao je hladan tuš: odobrenje se odbija, uz obrazloženje da je "predmetna lokacija već zauzeta".

Kako je "predmetna lokacija" već zauzeta ako je ova inicijativa još prije mjesec dana prijavila okupljanje koje će se odvijati 20. rujna, i za to uredno dobila dozvolu? To se iz odbijenice Grada ne da iščitati. Možda je netko "poduplao" Glas razuma? Ili je pak riječ o malko zlonamjernijem scenariju.

Iz inicijative su nam na naš upit hoće li skup ipak biti održan odgovorili: "Hoće, pa makar g… padala, i mi imali samo megafon!". Navode da će unatoč činjenici da im je Grad uskratio podršku biti održani svi predviđeni programi i procjenjuju da bi na skup moglo doći oko tri tisuće prosvjednika. Pozivaju sve građane i građanke da sutra dođu na Cvjetni te poruče vlastima da je krajnje vrijeme za raskidanje Vatikanskih ugovora, "koji sve nas daleko preskupo koštaju".

Ključne riječi: Vatikanski ugovori, glas razuma
<
Vezane vijesti