Javne galerije pozivaju vas na izložbu Neočekivano, Grupe Krenimo u srijedu, 26.lipnja, od 18 do 20 sati na sportsko rekreacijskom centru Tuškanac - Krešićeve livade (plato iznad ljetnog kina Tuškanac, Zagreb).

"Fotografije Grupe Krenimo možemo opisati kao antirazglednice Zagreba. Dok se oficijelnim i do besvijesti reproduciranim fotografijama koče kičasti grbovi, mrkli Zvonimiri i metastaze fontana - slike koje nastaju unutar pokreta "Krenimo" bilježe puls Zagreba, frivolnu vitalnost, svjedočeći na taj način da će grad - ta permanentno otvorena, nikad završiva cjelina - nadživjeti monstruoznu dovršenost države." Aleksandar Hut Kono

Istraživački nagon i znatiželja su osobine koje su urođene u svim ljudima, a najkvalitetniji način za upoznati svoju okolinu je hodanje. Krenimo je sinonim za trenutak u našim glavama koji se dogodi dok istražujemo svoju okolinu, a zbog kojeg uvijek umjesto straha od nepoznatog biramo ‘hodanje izvan okvira’. Na taj naćin razbijamo monotoniju već dobro poznatih i utabanih životnih ruta, te nailazimo na jako zanimljive ljude i situacije, neobične prizore ili potpuno zaboravljene lokacije koje već godinama dokumentiramo. To mogu biti mnoga neistražena gradska dvorišta ili haustori, krovovi zgrada s pogledima koji nas jednostavno ne prestaju oduševljavati, napuštene i ruševne kuće ili propale tvornice, periferija grada, zabačeni kvartovi, pa čak i šumski umirujući prizori.

Članovi Grupe Krenimo su: Dario Dunaj, Goran Kerić, Valentina Matić Pavelić, Mario Miličić i Saša Šimpraga.