Uprava Glasa Istre zabranila je jutros štrajkačima ulaz u prostore redakcije na Rivi. Ulaz je dopušten jedino sindikalnoj povjerenici Maši Jerin i radnicima pod radnom obvezom, dok su ostali novinari, fotoreporteri, tehnika i drugi djelatnici pred zgradom, javlja istarski portal ipress.hr

Ipress javlja da je situacija napeta o čemu svjedoči i jutrošnje naguravanje između novinara Zorana Angeleskog i suvlasnika Glasa Istre Alberta Faggiana, koji se spustio iz redakcije dati izjavu okupljenim novinarima iz ostalih redakcija.

Predsjednica novinarskog sindikata Glasa Istre Maša Jerin je izvijestila ipress.hr da su im od jutros stavljene izvan funkcije kartice za ulaz u tvrtku, a već jučer je član Uprave Dražen Žmak popisivao zaposlene u štrajku.

Također, u redakciji su ugovorom na dva tjedna angažirane osobe izvana, kojih se većina, kaže Jerin, pred štrajkačima sakrile u ured glavnog urednika Ranka Borovečkog. I dalje nedostaju dva računala ključna za uređivanje novina, a prema informacijama sindikata, oni su u uredu glavnog urednika.

"Jučer nas je Albert Faggian kupio za jednu kunu, a danas stara uprava, zbog čijih dugova većih od 100 milijuna kuna Glas Istre propada, uređuje novine".

Također je za upravu Novog lista rekla da su najveći štrajkbrejkeri, jer su upravi Glasa Istre omogućili preuzimanje i nekih rubrika, koje ranije nisu bile obuhvaćene međuredakcijskom razmjenom.

Prema prvim informacijama štrajkača, u Fažani je danas prodano svega 30 posto uobičajene količine Glasa Istre.

Ključne riječi: glas istre
<
Vezane vijesti