H-alter je dobitnik čak dva priznanja na ovogodišnjem VIDI Web TOP 100 natječaju na kojem se natjecalo preko 4100 web stranica. Radio 101 dodijelio je H-Alter-u nagradu 101 za najbolju stranicu po njihovom izboru, a u kategoriji Mediji i novosti VIDI-jevog natječaja H-Alter je izabran među deset najboljih stranica u Hrvatskoj!

Pregledavajući prijavljene web stranice u kategoriji mediji i novosti žiri se ponajviše vodio medijskim kriterijima, valorizirajući pritom koliko se kandidirana stranica služi bitnim aspektima Interneta, izjavio je Mario Bošnjak, glavni tajnik Hrvatskog Novinarskog Društva i predsjednik žirija za spomenutu kategoriju na sedmom Vidi Web Top 100 natječaju za najbolje hrvatske web stranice, u organizaciji časopisa Vidi.

vidi3.jpg

foto: Mladen Iličković prima nagradu 101-ice
Žiri je naglasio i da se u odnosu na prošlu godinu dogodio znatan pomak u kvaliteti i kvantiteti, a slijedeći planetarni uspon blogosfere ove godine najboljom je proglašena stranica www.croblogeri.com. U konkurenciji od preko 4100 stranica odabrano je 10 najboljih u 10 kategorija. Osim kategorije u kojoj se natjecao H-Alter ostale kategorije su bile: Korporativne stranice, Financijske institucije, Sport i zdravlje, Znanost, obrazovanje i kultura, Turizam i putovanja, Nevladine organizacije i državne institucije, Internet prodaja, Auto-moto te Zabava, moda i glazba. Dodijeljena je i posebna nagrada za 101 stranicu po izboru Radija 101 koja je ove godine pripala upravo H-Alteru. Nagradu je u ime Udruge za nezavisnu medijsku kulturu primio Mladen Iličković koji je pozdravivši prisutne pozvao i potencijalne sponzore da podrže rad našeg nezavisnog web portala. Vrijedi spomenuti i uspjeh Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba SUZA čija je web stranica proglašena najboljom u kategoriji nevladinih organizacija i državnih institucija. Među deset najboljih u svojim kategorijama plasirale su se i stranice Udruge roditelja djece s posebnim potrebama PUŽ te Prijatelja životinja. Osim nagrada za web stranice prvi put su dodjeljivane i Vidi E-Novation nagrade za inovacije u informatičkoj tehnologiji u suradnji časopisa Vidi i Instituta Ruđer Bošković. Ovogodišnji dobitnici nagrade nazvane Teslino jaje je, u kategoriji pojedinaca, rukavica za upravljanje računalom Mate Rimca i Luke Bošnjakovića, a dodijeljene su i nagrade malim, srednjim i velikim tvrtkama te neprofitnim udrugama. Dodjeli nagradu u hotelu Westin prisustvovao je i Ivo Sanader, koji je splitskoj tvrtki www.swiftsoftware.com dodijelio i posebnu, Premijerovu nagradu.

vidi1.jpg
Ključne riječi: h-alter
<
Vezane vijesti