H-Alter
Logo: PeščanikLogo: PeščanikSvetlana Lukić, urednica "Peščanika", izjavila je da je taj portal srušen hakerskim napadom nakon što je na njemu objavljen tekst u kojem se ukazuje na ozbiljne indicije da je dio doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije plagiran

Urednica portala Peščanik Svetlana Lukić izjavila je da je taj sajt oboren pošto je objavio tekst u kojem se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat. "Peščanik.net je oboren hakerskim DOS napadom koji se odvija velikim brojem pristupa na sajt istovremeno. Neuobičajeno velika poseta počela je od kada smo objavili tekst, negde izmedju 16 i 17 sati, i napad traje sve vreme, podignemo sajt, oni ga obore i tako stalno", rekla je Svetlana Lukić agenciji Beta.

Ona je navela da je napad bio najozbiljniji kada je doktorski rad pomenut u emisiji Utisak nedelje na televiziji B92. Urednica Peščanika navela je da će biti obavljena detaljna analiza koja bi trebalo da ukaže na odgovorne za obaranje sajta. "Preduzećemo mere i dostavićemo podatke i odeljenju policije za borbu protiv sajber kriminala. Ovo nije prvi put da je Peščanik pod DOS napadom, ali nikada nije bilo ovako", rekla je Svetlana Lukić.

Nebojša Stefanović je u junu 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu s temom "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)". Tekst "Analiza sumnjivog doktorata Nebojše Stefanovića dostupan je ovde, ovde i na još nekoliko portala.

Ključne riječi: sloboda medija, Peščanik
<
Vezane vijesti