Foto: T.O.Foto: T.O.Verbalni i fizički nasrtaj na novinarke HRT-a i portala SBplus, Višnju Ružojčić i Sandru Primorac, koji se dogodio jučer u Slavonskom Brodu dok su novinarke obavljale svoj posao, osudili su HND i HRT.


Novinarke HRT-a i portala SBplus, Višnja Ružojčić i Sandra Primorac, jučer su krenule snimati mjesto ispred kojega je preksinoć s tri metka prostrijeljen 31-godišnjak, koji je jučer preminuo od zadobivenih rana. Iz kafića ispred kojeg se to dogodilo istrčao je jučer nešto prije 11 sati novinarkama nepoznat muškarac i uz glasne psovke im se približio. Kameru HRT-a koja je bila na stalku nasilnik je pokušao udarcima srušiti, ali mu to nije uspjelo, jer ju je novinarka na vrijeme prihvatila.

O incidentu je obaviještena i policija koja će protiv nasilnika podići prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, doznaje se u Ogranku HND-a Brodsko-posavske županije. "Pozivamo sve da omoguće nesmetan rad novinara, koji se često nalaze u složenim situacijama tijekom izvještavanja o događajima koji su od interesa za širu javnost", priopćili su iz Ogranaka HND-a Brodsko-posavske županije. Tom pozivu pridužili su se HRT i HND, koji očekuju da će policija primjereno kazniti počinitelja kako se slični incidenti ne bi ponavljali.

<
Vezane vijesti