Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Bandić plaća režije "U ime obitelji"

Fotografija članka
Gradonačelnik Zagreba prošle je godine ovoj inicijativi dao prostor na besplatno korištenje, a sada i 10 tisuća kn za režije. Novac je osiguran iz stavke "ljudska prava" Foto: Zagreb.hr

Nakon što je uoči referenduma o definiciji braka inicijativi U ime obitelji besplatno dao na korištenje gradske prostorije, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sada im je odlučio dati i novac poreznih obveznika! Inicijativi U ime obiltelji Bandić je prošli tjedan poklonio 10 tisuća kuna za plaćanje režija u prostoru u Ulici kralja Zvonimira 17, na četvrtom katu zgrade, kojeg je ova udruga dobila na jednogodišnje razdoblje, pod obrazloženjem da u njemu trebaju obavljati "pripreme za referendum".

U obrazloženju zaključka stoji kako je U ime obitelji, iako osnovana tek prošle godine, "pokrenula demokratske procese na dobrobit cijelog društva (!) i u narednom razdoblju planira niz aktivnosti sukladno registriranoj djelatnosti"."Kako se udruga do sada financirala donacijama građana i pravnih osoba, zamolila je financijsku potporu od Grada Zagreba za pokriće režijskih troškova za prostor koji su dobili na korištenje", piše u obrazloženju.

Dodatna zanimljivost je kako je ova sredstva Bandić osigurao iz programa "Suradnja i partnerstva na području promicanja ljudskih prava", znamo li da je referendum kojeg je pokrenula ova inicijativa u popriličnoj koliziji s "promicanjem ljudskih prava", ako ne i njegova sušta suprotnost.

Kada je prošle godine dodjeljivao prostor U ime obitelji, Bandić je u zaključku napisao kako se udruzi daje prostor pod uvjetom da ona "uredno podmiruje troškove komunalija i sličnih računa". Najsvježijom odlukom zagrebački gradonačelnik, kako vidimo, nije želio ništa prepustiti slučaju.

Tagovi: Milan Bandić, U ime obitelji
Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.04.

O Bibliji i Sadamu Huseinu

Profesor Močilac i rektor Zagrebačkog sveučilišta Boras nastavili su polemiku povodom Borasove izjave kako Sveučilište mora biti mjesto "temeljnih biblijskih vrijednosti"

18.04.

Sindikat znanosti najavio štrajk

Sindikat će na smanjenje plaća odgovoriti štrajkom u svibnju i sudskim postupcima, nakon neuspješnih pregovora o novom Kolektivnom ugovoru

18.04.

Ispravak gradonačelnika Obersnela

Gradonačelnik Rijeke poslao je "H-Alteru" "zahtjev za ispravak", kao reakciju na tekst "Gradonačelnik Obersnel u Ri-Ingu".

18.04.

"Nauta Lamjana" pred likvidacijom

Brodogradilište je zapravo prošlost, nije se libio ocijeniti novi stečajni upravitelj, dok radnici najavljuju nastavak pravne bitke

18.04.

"Proglasite moratorij na ovrhe jedine nekretnine"

Udruga "Franak" pozvala je HNB da od banaka zatraži i objavi podatke koliko je dužnika sa stambenim kreditima u CHF pod ovrhom jedine nekretnine. Od Vlade traže proglašenje moratorija na takve odluke

17.04.

Diskriminatorno izvještavanje HTV-a

Implikacija u prilogu HTV-a da jedino žena koja nema djece može obavljati dužnost šefice USKOK-a stvara negativnu percepciju u javnosti o zaposlenim ženama koje su majke, upozorio je "Centar za ženske studije"

17.04.

Škverani u tragikomičnoj situaciji

Radnici brodogradilišta "Nauta Lamjana" strahuju da će novi stečajni upravitelj likvidirati škver, ali i da bi mogao povući tužbu u kojem se osporava tražbinu banke

Info most
Superknjižara
Dokukino
Info most