Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Ni ovcama nije lako

Fotografija članka
Policija je privela organizatora današnjeg prosvjeda kojim se traži ostavka Vlade, ali i čovjeka - ovcu

Nakon što je organizator današnjeg prosvjeda na Gornjem gradu Ivan Pernar pokušao povesti kolonu od 200-tinjak prosvjednika preko policijskih barikada, policija ga je privela i zatvorila u maricu. Ni minutu kasnije priveden je i njegov najvjerniji sljedbenik koji je glumio ovcu.

S Trga bana Josipa Jelačića prema zgradi Vlade na Markovu trgu u 13 sati uputila se povorka od dvjestotinjak prosvjednika. Na barikadama ih je spremno dočekala policija koja je od jutros zatvorila sve prilaze Gornjem gradu.

Prosvjednici viču "Mafija i lopovi!", "Jadranka pederu! i "HDZ lopovi!". Organizator prosvjeda Ivan Pernar kaže da je došlo vrijeme da se oslobodimo ropstva i HDZ-ove tiranije. "Moramo sve učiniti da srušimo Vladu", ističe Pernar.

Okupljeni traže nacionalizaciju banka u stranom vlasništvu, otpis dvije trećine dugova građana, da rastu plaće a ne kamate, prestanak zastrašivanja novim haračima, prestanak vladavine birokrata, a pozornost su privukli i transparenti poput "Pun mi je rac". 

U trenutku kad je Pernar pokušao povesti prosvjednike iza barikada, policija je privela njega i još jednog prosvjednika koji je glumio ovcu (aludirajući na nedavne izjave premijerke Kosor o "nedostatku čobana"), te ih smjestila u policijsku "maricu".

Nakon privođenja Pernara, prosvjednici su se odlučili pokušati ući na Markov trg s druge strane, kod Gradske skupštine. Ulogu vođe prosvjeda nakon Pernara preuzeo je nepoznati muškarac, koji je ostalima poručio: "Ne dajte da nam ukradu budućnost! Ovo nije demokracija nego partija, crvena ili crna. Sram me što živim u ovoj korumpiranoj zemlji".

Prosvjednici su oko 13:50 počeli policiju zasipati kovanicama kuna, upaljačima i, vjerovali ili ne, čajnim kolačićima, na što policija još uvijek ne reagira.

Nakon brojnih pogrdnih povika na račun Vlade, zahtjeva da se oglasi premijerka Kosor i pjevanja "nikom nije lepše neg je nam, samo da je tako svaki dan", prosvjednici su se utišali i ponovno preselili. Oko 14:30 zauzeli su poziciju iza čelične ograde u Matoševoj ulici, bliže Banskim dvorima.

Tagovi: prosvjed, hrvatska vlada
Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar 4 komentara
 1. profi prosvjednik d o o22.02.2011. 14:55
  najbolja usluga u gradu spontano prosvjedujemo po zelji i narudzbi ujutro popodne i navecer radnim danom vikendom i blagdanom plakati i parole po narudzbi vikanje i skandiranje gratis obratite se s povjerenjem mobitel 098 123 456 789 ovca
 2. Ludi branitelj22.02.2011. 16:01
  Ah ta razuzdana mladež SDP-a koja prosvjeduje usred tjedna dok normalni ljudi rade.
 3. ugasite tv22.02.2011. 16:53
  Poznam tog Pernara i mogu reći da je dečko idealist.

  @Ludi branitelj, nećeš vjerovati, ali nije samo sdp protiv hdz-a. Mali je vijećnik je u gradskoj četvrti Stenjevec, bivši član Zelene liste, koji prikupljanja članove za registraciju vlastite stranke – Savez za promjene.
 4. žec22.02.2011. 17:05
  Bravo za akciju!
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

24.04.

Vlada uvodi novi porez

U Nacionalnom programu reformi, danas usvojenom na Vladi, stoji kako se kroz izmjene Zakona o porezu na dohodak od 1. siječnja 2015. godine planira uvođenje oporezivanja kamata na štednju

24.04.

Na jesen u školama

Prvi koji će naredne školske godine građanski odgoj i obrazovanje dobiti kao obavezan predmet bit će učenici šestih razreda osnovnih škola

24.04.

Građani ne odustaju od Muzila

Budući da Grad Pula nije prihvatio ni jednu od 1500 primjedbi na Generalni urbanistički plan poluotoka Muzila, građani su odlučili pokrenuti novu kampanju

23.04.

VIDEO: "Billa" je pa je više nema

Kako bi ukazali na problem organizacije sustava zaštite povijesne jezgre, grupa građana Splita uklonila je dio ilegalnih plakata s rasvjetnih tijela

23.04.

"Stečajni grobari zadarskih poduzeća"

Radnici likvidiranih zadarskih tvrtki danas su prosvjednim skupom izrazili podršku zaposlenicima brodogradilišta "Nauta Lamjana"

23.04.

Lista neriješenih pitanja sve duža

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca danas su na redu za iznošenje prijedloga i primjedbi na prijedlog izmjena Zakona o radu, nakon što su prošli tjedan to učinili sindikati

23.04.

Čakovčani za 1729/2

Lokalne organizacije civilnog društva i zainteresirani pojedinci u Čakovcu su pokrenuli Inicijativu 1729/2 s ciljem oživljavanja javnog prostora bivše vojarne

Dokukino
Superknjižara
Info most
Info most