Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Ni ovcama nije lako

Fotografija članka
Policija je privela organizatora današnjeg prosvjeda kojim se traži ostavka Vlade, ali i čovjeka - ovcu

Nakon što je organizator današnjeg prosvjeda na Gornjem gradu Ivan Pernar pokušao povesti kolonu od 200-tinjak prosvjednika preko policijskih barikada, policija ga je privela i zatvorila u maricu. Ni minutu kasnije priveden je i njegov najvjerniji sljedbenik koji je glumio ovcu.

S Trga bana Josipa Jelačića prema zgradi Vlade na Markovu trgu u 13 sati uputila se povorka od dvjestotinjak prosvjednika. Na barikadama ih je spremno dočekala policija koja je od jutros zatvorila sve prilaze Gornjem gradu.

Prosvjednici viču "Mafija i lopovi!", "Jadranka pederu! i "HDZ lopovi!". Organizator prosvjeda Ivan Pernar kaže da je došlo vrijeme da se oslobodimo ropstva i HDZ-ove tiranije. "Moramo sve učiniti da srušimo Vladu", ističe Pernar.

Okupljeni traže nacionalizaciju banka u stranom vlasništvu, otpis dvije trećine dugova građana, da rastu plaće a ne kamate, prestanak zastrašivanja novim haračima, prestanak vladavine birokrata, a pozornost su privukli i transparenti poput "Pun mi je rac". 

U trenutku kad je Pernar pokušao povesti prosvjednike iza barikada, policija je privela njega i još jednog prosvjednika koji je glumio ovcu (aludirajući na nedavne izjave premijerke Kosor o "nedostatku čobana"), te ih smjestila u policijsku "maricu".

Nakon privođenja Pernara, prosvjednici su se odlučili pokušati ući na Markov trg s druge strane, kod Gradske skupštine. Ulogu vođe prosvjeda nakon Pernara preuzeo je nepoznati muškarac, koji je ostalima poručio: "Ne dajte da nam ukradu budućnost! Ovo nije demokracija nego partija, crvena ili crna. Sram me što živim u ovoj korumpiranoj zemlji".

Prosvjednici su oko 13:50 počeli policiju zasipati kovanicama kuna, upaljačima i, vjerovali ili ne, čajnim kolačićima, na što policija još uvijek ne reagira.

Nakon brojnih pogrdnih povika na račun Vlade, zahtjeva da se oglasi premijerka Kosor i pjevanja "nikom nije lepše neg je nam, samo da je tako svaki dan", prosvjednici su se utišali i ponovno preselili. Oko 14:30 zauzeli su poziciju iza čelične ograde u Matoševoj ulici, bliže Banskim dvorima.

Tagovi: prosvjed, hrvatska vlada
Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar 4 komentara
 1. profi prosvjednik d o o22.02.2011. 14:55
  najbolja usluga u gradu spontano prosvjedujemo po zelji i narudzbi ujutro popodne i navecer radnim danom vikendom i blagdanom plakati i parole po narudzbi vikanje i skandiranje gratis obratite se s povjerenjem mobitel 098 123 456 789 ovca
 2. Ludi branitelj22.02.2011. 16:01
  Ah ta razuzdana mladež SDP-a koja prosvjeduje usred tjedna dok normalni ljudi rade.
 3. ugasite tv22.02.2011. 16:53
  Poznam tog Pernara i mogu reći da je dečko idealist.

  @Ludi branitelj, nećeš vjerovati, ali nije samo sdp protiv hdz-a. Mali je vijećnik je u gradskoj četvrti Stenjevec, bivši član Zelene liste, koji prikupljanja članove za registraciju vlastite stranke – Savez za promjene.
 4. žec22.02.2011. 17:05
  Bravo za akciju!
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.04.

O Bibliji i Sadamu Huseinu

Profesor Močilac i rektor Zagrebačkog sveučilišta Boras nastavili su polemiku povodom Borasove izjave kako Sveučilište mora biti mjesto "temeljnih biblijskih vrijednosti"

18.04.

Sindikat znanosti najavio štrajk

Sindikat će na smanjenje plaća odgovoriti štrajkom u svibnju i sudskim postupcima, nakon neuspješnih pregovora o novom Kolektivnom ugovoru

18.04.

Ispravak gradonačelnika Obersnela

Gradonačelnik Rijeke poslao je "H-Alteru" "zahtjev za ispravak", kao reakciju na tekst "Gradonačelnik Obersnel u Ri-Ingu".

18.04.

"Nauta Lamjana" pred likvidacijom

Brodogradilište je zapravo prošlost, nije se libio ocijeniti novi stečajni upravitelj, dok radnici najavljuju nastavak pravne bitke

18.04.

"Proglasite moratorij na ovrhe jedine nekretnine"

Udruga "Franak" pozvala je HNB da od banaka zatraži i objavi podatke koliko je dužnika sa stambenim kreditima u CHF pod ovrhom jedine nekretnine. Od Vlade traže proglašenje moratorija na takve odluke

17.04.

Diskriminatorno izvještavanje HTV-a

Implikacija u prilogu HTV-a da jedino žena koja nema djece može obavljati dužnost šefice USKOK-a stvara negativnu percepciju u javnosti o zaposlenim ženama koje su majke, upozorio je "Centar za ženske studije"

17.04.

Škverani u tragikomičnoj situaciji

Radnici brodogradilišta "Nauta Lamjana" strahuju da će novi stečajni upravitelj likvidirati škver, ali i da bi mogao povući tužbu u kojem se osporava tražbinu banke

Info most
Info most
Superknjižara
Dokukino