Foto: UIR ZagrebFoto: UIR ZagrebUdruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizira kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom I mi smo zvijezde u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb) u četvrtak, 17. prosinca s početkom u 18 sati. Tim se povodom želi predstaviti široj javnosti nekima od svojih brojnih aktivnosti, u kojima će sudjelovati i sami članovi UIR Zagreba. Ulaz je besplatan,

Manifestacija će biti kulturno-zabavnog karaktera i sastojat će se od koncertnog, plesnog i dramskog dijela, a zamišljena je kao prikaz dijela postignutih rezultata u okviru realizacije aktivnosti UIR Zagreba kroz koje se u 2015. godini uključilo gotovo 700 invalida rada s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Manifestacija će biti besplatna za sve zainteresirane građane, a vodit će ju Ana Tomašković, voditeljica HRT emisije Normalan život i Ivica Pepelko, jedan od najpoznatijih autora kajkavskih popevki.

Pjevačkom zboru UIR Zagreba – Kolibrići u koncertnom dijelu izvedbe pridružit će se mješoviti zborovi KUD-a Nikola Tesla, Bosana i Slovenski dom dok će se za plesno-dramske izvedbe pobrinuti sami članovi UIR Zagreba. Ujedno će ovom manifestacijom, UIR Zagreb podržati projekt I ti to možeš!, osmišljen od strane Udruge za promicanje hrvatskog sporta Hrvatska reprezentacija.

"Nitko ne postaje osoba s invaliditetom svojom voljom i svaki od nas s tim se posljedicama bori na svoj način. Konstantno osmišljavamo nove aktivnosti kako bi svojim članovima osigurali barem nekoliko trenutaka zaborava na te posljedice i tešku svakodnevicu. Ujedno, sudjelujući u tim aktivnostima, invalidi rada poboljšavaju ne samo svoju kvalitetu života, već i kvalitetu život svojih bližnjih, a na što smo naročito ponosni", izjavio je predsjednik UIR Zagreba, Zlatko Bočkal, uoči događanja.