H-Alter
Prtsc: HTVPrtsc: HTVDamir Kajin kaže da će osim Todorićeve "Agrolagune", u konzorcij za spas "Glasa Istre" ući tvrtke koje posluju s jedinicama lokalne samouprave, pa će, tvrdi, "ponovno biti riječ o izvlačenju javnog novca"

Nezavisni saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin upozorio je kako se otvara predstečajni postupak nad medijima iz "carstva Alberta Faggiana", pobrojavši Novi list, Glas Istre, TV Istru, Zadarski list, Radio Maestral. "Ulaskom Zagrebačke banke Novi list se, vjerojatno, izvukao, no ostaje da se vidi što će biti sa Glasom Istre - novinom i trgovinom", kaže Kajin.

Vjeruje da će Glas Istre trgovinu, s 300 zaposlenica preuzeti Tisak, a Glas Istre novine tzv. Istarski konzorcij na čelu sa Agrolagunom. Prema njegovim informacijama, osim Todorićeve Agrolagune, u konzorcij za spas lokalnog dnevnika Glas Istre ulaze istarske tvrtke koje posluju s Istarskom županijom i jedinicama lokalne samouprave, poput Benussija i Ceste, a brodogradilište Uljanik davat će milijun kuna godišnje.

"Sramotno je da u konzorcij ulaze firme koje rade s lokalnom samoupravom, jer će ponovo biti riječ o izvlačenju javnog novca, dodatnim radovima, izvanrednim održavanjima, ukratko: preusmjeravanjem novca građana u medije pod kontrolom vlasti. Ovo je, dakle, podržavljenje medija, ali na lokalnoj razini"

"Sramotno je da u konzorcij ulaze firme koje rade s lokalnom samoupravom, jer će ponovo biti riječ o izvlačenju javnog novca, dodatnim radovima, izvanrednim održavanjima, ukratko: preusmjeravanjem novca građana u medije pod kontrolom vlasti. Ovo je, dakle, podržavljenje medija, ali na lokalnoj razini", kaže Kajin.

Pritom je prozvao svoju bivšu stranku IDS da financira lokalne medije, ali da joj se "fućka za sirotinju". "Srce me boli kad čujem da bi 300 žena na kioscima moglo ostati bez posla, ali gospoda koja ima sela, milijune eura u nekretninama, koja se obogatila obnašajući javne poslove, nije time opterećena", rekao je Kajin.

Pozvao je Istarsku županiju da oduzme Grb županije predsjednika regije Veneto Giancarlu Galanu, osumnjičenom za korupciju, kao što je predsjednik Ivo Josipović oduzeo odličje Ivi Sanaderu. "Pored Grba, Galanu treba oduzeti i stan u Rovinju, što će ga daleko više zaboljeti, a ekipa iz vrha istarske politike treba osgovoriti gdje je Galan u Istri oprao 5 milijuna eura", kaže Kajin.

Ključne riječi: sloboda medija, glas istre
<
Vezane vijesti