H-Alter
Foto: Sindikat biciklistaFoto: Sindikat biciklistaAgencija IN2 iz Zagreba danas je postala prva softverska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat "Poslodavac prijatelj bicikliranja" i time se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje te na džep svojih zaposlenika. Koordinator za certificiranje u Hrvatskoj je Sindikat biciklista.

Sindikat biciklista, koordinator za certificiranje u Hrvatskoj, tim je povodom izjavio: "Poticanjem zaposlenika i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, IN2 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama"."U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri certificiranih firmi, poput tvrtke IN2, pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru", zaključila je Tena Šarić

Certifikat je preuzeo Izvršni direktor Sektora zdravstva IN2 Denis Jašarević.

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja tzv. "Cycle-Friendly Employer" organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju.

Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati "Poslodavci prijatelji bicikliranja" mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

"U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri certificiranih firmi, poput tvrtke IN2, pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru", zaključila je Tena Šarić iz Sindikata biciklista.

Ključne riječi: zaštita okoliša, bicikliranje
<
Vezane vijesti