U utorak, 07. prosinca, u Hrvatskoj gostuje dr. John Virapen, autor knjige "Nuspojava: smrt (ispovijedi farmaceutskog insidera)". Predstavljanje knjige održat će se u 18 h, u Hotel Palace, dvorana Zrinski, Strossmayerov trg 10, Zagreb. Uz autora o knjizi će govoriti dr. Lidija Gajski, autorica knjige "Lijekovi ili priča o obmani". Predavanje će biti na engleskom jeziku uz prijevod, a ulaz je slobodan.

Dr. Virapen će iznijeti svoja iskustva o radu farmaceutske kompanije iznutra i predstaviti svoju knjigu. Radi se o bivšem visokopozicionirani rukovoditelj više farmaceutskih tvrtki u Švedskoj, koji je prvi insider koji je progovorio o načinu rada tzv. Big Pharme. Knjiga je istinita ispovijed u kojoj se John Virapen iskreno kaje što je sudjelovao u suptilnim igrama i podmićivanju za račun farmaceutske kompanije. Autor poručuje kako glad za profitom dovodi do apsurda u kojem je interes kapitala iznad osnovnih ljudskih interesa. 

U interesu je kapitala da ljudi budu sve više bolesni i da ostanu što dulje bolesni, jer se samo na taj način može povećati prodaja supstanci sumnjivog djelovanja. Usputne žrtve tih supstanci nisu bitne, sve dok ostvareni profit višestruko nadmašuje visinu sudskih nagodbi i odšteta. Dr. John Virapen se posebno užasava jer se Big Pharma sve više orijentira na djecu, kao novo tržište svojih patentiranih lijekova. 


Recenziju knjige napisala je dr. Lidija Gajski rekavši: "O golemom i neprimjerenom utjecaju industrije lijekova na medicinu i zdravstvene sustave, te o njezinoj sprezi s medicinskim stručnjacima i političarima, kritički pišu i govore znanstvenici, liječnici i istraživački novinari. Rjeđe se na to odlučuju zaposlenici farmaceutskih tvrtki, obzirom da ih obvezuje ugovor o šutnji, a vlastitim svjedočenjem riskiraju moralnu osudu, pa i krivični progon. Stoga, a i zbog činjenice da upravo iskazi insidera najizravnije i najvjerodostojnije demonstriraju što se u farmaceutskim "radionicama" doista događa, oni imaju posebnu vrijednost."

nuspojavakorice.jpg nuspojavakorice.jpg

Knjiga je izdana u Hrvatskoj u izdanju nakladničke kuće Omega lan d.o.o. Koliko je tema "vruća" govori podatak kako je knjiga izdana u više država svijeta kao što su: SAD, Velika Britanija, Njemačka, Nizozemska, Švedska, Slovačka, Norveška; a uskoro slijede izdanja u Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Italiji i Francuskoj. 

Omega lan je nakladnička kuća iz Zagreba, koja od 2007. godine izdaje knjige s  područja  brige o zdravlju, koje pružaju prirodna rješenja za borbu s bolestima. Do sad je izdano 7 naslova. Autori čije su knjige do sada izašle su dr. Johanna Budwig, Lothar Hirneise, dr. A. V. Costantini, Jim Humble i Kristijan Kolega.

www.omegalan.info