Foto: Steve Rhodes (Flickr)<br>Foto: Steve Rhodes (Flickr)
Cilj anketa je prikupiti podatke koji će ukazati na probleme s kojima se susreću i muškarci i žene prilikom nabave/korištenja kontraceptiva, kao i prepoznati u kojem trenutku je diskriminacija najnaglašenija i koje posljedice uzrokuje, te na koji način nedostatak institucionalizirane seksualne edukacije oblikuje donošenje odluka vezanih uz odgovorno ponašanje.

U sklopu inicijative Znaj znanje, koja se bavi reproduktivnim pravima i jedino je online mjesto u Hrvatskoj koje sadrži točne i nepristrane informacije o induciranom prekidu trudnoće i kontracepciji u širem smislu, provodi se istraživanje koje ima za cilj doznati na koji se način ljudi štite i jesu li uopće odgovorni prema sebi i drugima. Inicijativa Znaj znanje vas poziva da ispunite anketu o dostupnosti kontracepcije u Republici Hrvatskoj. Istraživanje se odnosi na osobe koje su bile seksualno aktivne unazad godinu dana. Na ovoj poveznici se nalazi anketa za žene, a na ovoj za muškarce.

"Kontracepcija i njena dostupnost iznimno su važne za reproduktivno zdravlje i odgovorno seksualno ponašanje u svim dobnim skupinama. Ovim upitnikom želimo prikupiti podatke koji će nam ukazati na iskustva i probleme. Važno je naglasiti da se seksualno aktivne osobe, naročito mlade žene, često susreću s različitim oblicima diskriminacije prilikom nabavke kontraceptiva, te nam je cilj prepoznati u kojem trenutku je ona najnaglašenija i koje posljedice uzrokuje, kao i na koji način nedostatak institucionalizirane seksualne edukacije oblikuje donošenje odluka vezanih uz odgovorno ponašanje", ističu iz ove inicijative.

Za dodatne informacije možete ih kontaktirati na znajznanje@gmail.com ili preko njihove Facebook stranice.

Ključne riječi: seksualni odgoj, pobačaj
<
Vezane vijesti