Foto: ytb-prtscFoto: ytb-prtscPoslušajte predavanje Laleh Khalili o povezanosti vojnih i naftnih kompanija, te kolonijalnim duhovima na Bliskom istoku.

Laleh Khalili je profesorica za bliskoistočnu politiku pri Fakultetu za istočnjačke i afričke studije (SOAS) na Sveučilištu u Londonu. Autorica je knjiga Heroes and Martyrs of Palestine: The Politics of National Commemoration (Cambridge, 2007) i Time in the Shadows: Confinement in Counterinsurgencies (Stanford 2013), te urednica Modern Arab Politics (Routledge 2008) i kourednica knjige Policing and Prisons in the Middle East: Formations of Coercion (Hurst/Oxford 2010).

Khalili se u svojem pradu primarno bavi logistikom i trgovinom, infrastrukturom, politikama detencije i mučenja, sindikalnim pokretima na Arapskom poluotoku, izbjeglicama i dijasporama na području Bliskog Istoka. Njezini komentari o događajima na Bliskom Istoku i u Iranu objavljivani su u brojnim medijima, a redovito piše za stranicu Iranian.com. Khalili je gostovala na prošlogodišnjem festivalu Moje, tvoje, naše održanom od 20. do 22. travnja u Rijeci, u sklopu kojega je odžala ovo predavanje.

Više o Khalili i njenom radu možete doznati i u razgovoru koji je objavio H-Alter.

<
Vezane vijesti