janewalk_zagreb1.jpgPrva će se šetnja pod nazivom "U potrazi za vrtom Schönbach" održati u subotu, 4. svibnja, u 17 sati pod vodstvom Saše Šimprage.
Projekt Mapiranje Trešnjevke se preko Centra za kulturu Trešnjevka 2015. godine priključio mreži gradova uključenih u globalni projekt Jane's Walk sa središtem u Torontu, Kanadi. U travnju/svibnju 2019. godine u projektu sudjeluje 355 gradova iz 56 zemalja sa šest kontinenata, pa tako i Zagreb. Prva će se šetnja pod nazivom "U potrazi za vrtom Schönbach" održati u subotu, 4. svibnja 2019. u 17 sati pod vodstvom Saše Šimprage. U svibnju je planirano ukupno 17 atraktivnih, poučnih i zabavnih šetnji.
 
Jane’s Walk šetnje su besplatne lokalno organizirane šetnje tijekom kojih se ljudi skupljaju radi zajedničkog istraživanja, razgovora i uživanja u svojim kvartovima. Dok klasična razgledavanja više sliče predavanjima, ove su šetnje sličnije razgovoru uz šetnju. Voditelji dijele svoja iskustva i znanja, ali također potiču diskusije i sudjelovanje šetača. Šetnje se mogu usredotočiti na bilo koji aspekt kvarta i bilo koju temu. Šetnje mogu biti ozbiljne ili zabavne, informativne ili objašnjavajuće. Mogu se usmjeriti na povijest nekog mjesta ili ono što se događa upravo sada. Svatko može voditi šetnje – jer je svatko najveći poznavalac kraja u kojem živi!

Sve dodatne informacije, tko je Jane Jacobs i popis šetnji možete pročitati ovdje.
 
O samom projektu na engleskom jeziku više možete pročitati ovdje.

 

janewalk_zagreb_copy12019.jpg