udruga_roda_copy78520.jpgRoda traži osobu koja će raditi analizu dokumenata i školskih udžbenika s aspekta poštivanja ljudskih prava posvojiteljskih, jednoroditeljskih i istospolnih obitelji. Rok za slanje ponude je 2. veljače.

 Predmet poziva

1. Analiza dokumenata i edukativnih materijala s aspekta poštivanja ljudskih prava posvojiteljskih, jednoroditeljskih i istospolnih obitelji:

1.1. Sadržajna (ne)prilagođenost obrazaca, formulara i procedura različitim strukturama obitelji, s naglaskom na jednoroditeljske, posvojiteljske i istospolne obitelji i utvrđivanje (ne)postojanja jezičnih stereotipa i diskriminacije ovih obitelji, i

1.2. Analiza sadržaja, ilustracija i fotografija školskih udžbenika radi utvrđivanja (ne)postojanja stereotipa, predrasuda ili sadržaja koji diskriminiraju jednoroditeljske, posvojiteljske i istospolne obitelji

2. Predstavljanje rezultata analiza na dva javna događanja (izrada dvije prezentacije);

3. Pisanje dijela publikacije s preporukama javnim institucijama za unaprjeđenje prava posvojiteljskih, jednoroditeljskih i istospolnih obitelji (najmanje 20 stranica teksta).

 Iznos ponude treba biti iskazan bez PDV-a. Ponudu je potrebno dostaviti u navedenom roku na e-mail adresu: daniel.m@roda.hrZa dodatne informacije pošaljite e-mail na adresu: daniel.m@roda.hr

 Rok za izvršenje posla

Analiza službenih obrazaca, formulara i procedura u javnim institucijama s aspekta poštivanja ljudskih prava posvojiteljskih, jednoroditeljskih i istospolnih obitelji (najmanje 30 dokumenata) – LIPANJ 2016.

  1. Analiza školskih udžbenika nižih razreda osnovne škole (najmanje 20 udžbenika) – LIPANJ 2016.
  2. Predstavljanje rezultata analiza na dva javna događanja (izrada dvije prezentacije) – LISTOPAD 2016. i TRAVANJ 2017.
  3. Pisanje dijela publikacije s preporukama javnim institucijama za unaprjeđenje prava posvojiteljskih, jednoroditeljskih i istospolnih obitelji (najmanje 20 stranica teksta) – RUJAN 2016.

 Detaljnije o natječaju pogledajte OVDJE.