gledaliste_vizual.jpgKinoklub Zagreb kao najstariji klub filmskih amatera u jugoistočnoj Europi i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 11. Gledalištu koje se održava 16. i 17. veljače (petak i subota) u MM Centru (Savska cesta 25) predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju i proslaviti 90 godina djelovanja.

Gledalište Kinokluba Zagreb traje dva dana i bit će prikazano 75 filmova.

Tročlani veliki žiri u sastavu redateljica Nikice Zdunić i Dalije Dozet, te montažera i filmskog kritičara Danijela Brlasa dodijelit će Nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film u 2017. godini. Žiri polaznika Radionice filmske kritike i analize kojeg čine Anton Tomičić i Martina Jurišić dodijelit će Nagradu kritike.

Festival će u petak, 16. veljače u 21 sat otvoriti filmolog Hrvoje Turković, nakon čega slijedi glazbeni performans Mire Manojlovića.

Nakon završetka projekcija u petak slijedi Party u Caffe Baru &TD-a uz Dj Myer i DJ Briggs. Nakon zatvaranja Gledališta u subotu iza 1 sat slijedi Veliki KKZ Tulum. Kukove će nam razdrmati u dvojac DJ Grafika i DJ Tehnika. Tulum se održava u Jiggy Baru!

Ulaz je slobodan na sva događanja.