Zapuštena prostorija pri splitskoj Umjetničkoj akademiji volonterskim je radom studenata i studentica u nekoliko tjedana preobražena u galerijski i klubski prostor nazvan "Bez naziva", čime je Split dobio jedini autonomni studentski prostor u gradu.

O novom prostoru zajednički govore studenti i suorganizatori, Nikola Križanac i Tina Vukasović.

Što je to Bez naziva?

beznaziva1.jpg

Bez naziva je trenutno jedini autonomni studentski prostor u Splitu. Kako komentirate tu činjenicu, odnosno što mislite o tome da npr. u sklopu novog studentskog kampusa doslovno ne postoji autonomni studentski prostor? 

beznaziva3.jpg
beznaziva4.jpg

Možete li reći nešto o samom programu kluba?

Program je za početak predstavio slične samoinicirane projekte organizirane od strane studenata, umjetnika/galerista i alternativnih udruga primarno orijentiranih k edukaciji i promidžbi studentske populacije.

beznaziva.jpg

Raspisali smo natječaj za prvu izložbu u galerijskom dijelu prostora, a počeli su nam stizati i prvi radovi. Cilj nam je uključiti kolege s Odsjeka za povijest umjetnosti FFST-a da pomognu pri organizaciji postava te kreiranju teksta koji sažima ovih mjesec dana. Prezentirat ćemo ga u publikaciji koju pripremamo za zatvaranje Splitskog salona. U njoj će se moći vidjeti cijeli proces stvaranja prostora kao i neka maštanja o istom, koja nismo bili u mogućnosti izvesti kao i planove za daljnji program. Uz publikaciju ćemo prikazati i kratki dokumentarni film o Bez naziva.

Bez naziva trenutno funkcionira u sklopu Splitskog salona što je bio i neposredni povod da vam se omogući uređenje prostora.  Što nakon Salona tj. kakve su perspektive, planovi i mogućnosti? 

beznaziva6.jpg
Ključne riječi: studentski aktivizam, Split
<
Vezane vijesti