Twitter logoTwitter logoUstavni sud Turske je ukinuo odluku o zabrani pristupa "Twitteru" u toj zemlji

Blokiranje pristupa Twitteru predstavlja kršenje slobode govora i individualnih sloboda, izvijestio je u srijedu turski Ustavni sud, nakon što je ukinuo odluku o zabrani pristupa toj društvenoj mreži.

Turske telekomunikacijske vlasti (TIB) blokirale su 21. ožujka tu mrežu mikroblogova, koju je premijer Recep Tayyip Erdogan optužio da propagira optužbe za korupciju unutar njegova režima uoči općinskih izbora 30. ožujka.

Nakon što je razriješio veliki pravni izazov vezan uz spomenutu zabranu, koja je potaknula burnu reakciju javnosti i međunarodnu osudu, Ustavni sud priopćio je i to da su TIB i Ministarstvo prometa, također odgovorni za komunikacije, dobili presude.

Sudskom odlukom naloženo je i to da se ponovno omogući pristup toj društvenoj mreži, budući da je njihova odluka o Twitteru obvezujuća za sve.

Osim Twittera, turska Vlada je prije desetak dana blokirala i pristup servisu YouTube, nakon što su u javnost dospjele audiosnimke s tajnog sastanka Vladinog kabineta, podsjećaju agencije.

Ključne riječi: turska, twitter
<
Vezane vijesti