Dio ekipe Dnevnika 3 smijenjen je nakon emisije u kojoj je sudjelovala Ruža Tomašić, a kritizirao je premijer Zoran Milanović

HRT-ov Dnevnik 3 dobit će novu postavu. Domagoj Novokmet je, kako Index neslužbeno doznaje, donio odluku o smjeni urednice i novinarke Katje Kušec, "back up" urednice Ružice Renić i Denisa Latina, koji je u Dnevniku 3 bio svojevrsni koordinator, odnosno "vođa tima".

U Dnevniku 3 ostaju Tončica Čeljuska, Siniša Kovačić, Damir Smrtić i Ankica Posavljak.

Dio ekipe Dnevnika 3 smijenjen je neposredno nakon napada premijera Zorana Milanovića na HRT. Konkretno se Milanović obrušio baš na Dnevnik 3, koji je ugostio Ružu Tomašić i omogućio joj, prema mišljenju premijera, da širi šovinizam i govor mržnje.

Obračun s HRT-om Milanović je nastavio i danas, priopćenjem koje je stiglo iz njegovog ureda. "Pozitivno je što su se na HRT-u, nakon desetljeća i desetljeća skladne isprepletenosti sa svim političkim režimima, konačno probudile slobodarske tendencije", poručeno je iz premijerovog ureda, uz dodatak kako Vlada ne vrši nikakav pritisak na HRT.

Na HRT-u su, čini se, shvatili svoju pogrešku. Ovo je odgovor koji smo od HRT-ovog Ureda za odnose s javnošću dobili na pitanje o smjenama u Dnevniku 3: "Povodom Vašeg upita, HRT može ponoviti jučerašnje priopćenje. Ponavljamo i da HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka i dodajemo da o njima neće polemizirati putem drugih medija već interno".

Podsjećamo, HRT je jučer odgovorio na premijerovu kontroverznu izvanrednu pressicu u Vladi. S Prisavlja su poručili kako vjeruju da Milanović vrši pritisak na novinare, ali su također dodali da "HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka". Očito su Latin, Kušec i Renić zbog tih pogrešaka morali platiti.

Naime, kako doznajemo od dobro upućenih izvora s Prisavlja, v.d. urednika informativnog programa Novokmet već duže vremena nezadovoljan je izgledom Dnevnika 3. Emisija emitirana u subotu navečer, u kojoj je Katja Kušec intervjuirala Ružu Tomašić, bila je samo kap koja je prelila čašu.

Novokmet se stoga odlučio za smjenu Kušec i Renić, koje su bile potpisane kao urednice spornog subotnjeg Dnevnika 3, te Latina kao "glavnog i odgovornog". Latin je svoju smjenu kratko prokomentirao statusom na Facebooku: "Odlukom ravnateljstva prije nekoliko trenutaka, zbog nastupa Ruže Tomašić, s Dnevnika 3 skinuti Katja Kušec, Ružica Renić i moja malenkost".

Ključne riječi: HRT
<
Vezane vijesti