fb_vizual_final.jpgMultimedijalna koliba u suradnji s ansamblom RadioTeatra najavljuje prvi dio godišnjeg ciklusa malih radiofonijskih izvedbi: (mali zeleni) PLAN ZA BIJEG koji će se održati u utorak, 25. lipnja, od 13:30 do 20 sati u šumi i na proplanku pored Planinarskog doma Risnjak na Sljemenu.

Predstave, radionice, koncertić, čitanja i slušanja, za male od ranog popodneva, a za velike od prvih naznaka sumraka nadalje.

U ovom, prvom ovogodišnjem izdanju ciklusa malih radiofonijskih izvedbi publika će moći pogledati predstave "Drvo koje je pjevalo" o Violini i Violončelu Nine Bajsić, Hrvoja Korbara, Jasmine Bojić, Marije Šegvić i Stanislava Kovačića te "Genkidu" Katarine Grgić i Matee Antunović, temeljene na poznatom "Epu o Gilgamešu". Za mlađe generacije održat će se i dvije radionice: lutkarska, u kojoj će se zanimljive lutke izrađivati od recikliranih materijala i plodova šume i radiofonijska, u kojoj će polaznici istraživati izvore zvukova u sasvim običnim predmetima i pomoću njih kasnije svirati. Vid Hribar i Nina Bajsić, zagrebački glazbeni duo, uljepšat će ovaj sljemenski suton svojim izvedbama u rasponu od 30-ih do 70-ih godina prošloga stoljeća. Uz to, bit će postavljena i zvučna instalacija "Jezik ptica" nastala u zajedništvu Sande Hržić, Darka Rundeka & ansambla RadioTeatra a prema mističnoj perzijskoj poemi iz 12. st. Cijelo događanje će zaokružiti ulomci iz romana Damira Karakaša "Sjećanje šume" koje će uživo izvesti Janko Rakoš i Dino Brazzoduro. Dio je to projekta  ČUJ OVU KNJIGU u kojem se kroz objavljivanje audio knjiga i njihove izvedbe uživo želi probuditi uspavanu emociju slušanja.

PLAN ZA BIJEG je godišnji ciklus malih radiofonijskih izvedbi Multimedijalne kolibe u suradnji s ansamblom RadioTeatra iz Zagreba. Već šestu  godinu zaredom pozivaju razne autore/ice i izvođače/ice da istražuju područje susreta radija i scenske izvedbe uživo u trajanju do 30 minuta, pod umjetničkom palicom Pavlice Bajsić Brazzoduro. Ovaj projekt nazivaju i svojim igralištem, jer je u potpunosti otvoren eksperimentu. Radi se o iskoraku i logičnom nastavku istraživanja kojeg su započeli predstavom radiofonijskog teatra Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje).

PROGRAM:

14:00 - DRVO KOJE JE PJEVALO (predstava, RadioTeatar, 30 min, za djecu od 5 do 10 godina)

14:30 – RADIOFONIJSKA RADIONICA

16:00 - GENKIDU (predstava, Lutkarski eksperimentalni teatar: LET, 30min, 4+)

16:30 - LUTKARSKA RADIONICA

18:00 - Nina Bajsić & Vid Hribar: Koncertić

19:00 – JEZIK PTICA (zvučna instalacija, Atar, Hržić, Rundek & ansambl RadioTeatra)

19:30 - ČUJ OVU KNJIGU: "Sjećanje šume" ( ulomci iz audio knjige prema romanu Damira Karakaša uživo u izvedbi Janka Rakoša i Dina Brazzodura)