U nedjelju, 4. svibnja, "Transeuropska karavana" dolazi u Zagreb, te pozivaju na piknik u parku jezera Bundek, u okviru kojeg bi od vas željeli čuti o temama do kojih vam je stalo, kao što su primjerice nezaposlenost mladih, LGBT prava, budućnost Europe, vaša očekivanja, i sve druge teme koje vas pokreću.

Transeuropska karavana dolazi u Zagreb! Riječ je projektu organizacije European Alernatives koji obuhvaća šest karavana koje će u nadolazećim tjednima putovati diljem Europe i susresti se s različitim inicijativama, organizacijama i građanima, s ciljem mapiranja zahtjeva i prijedloga za alternativne politike Europske unije o raznim temama.

S obzirom na to da su izbori za Europski parlament iza ugla, vjerujemo da je Europskom parlamentu važnije nego ikada predstaviti glasove i zahtjeve različitih organizacija cuvilnog društa iz cijele Europe te pokazati da civilno društva u cijeloj Europi može postati snažna alternativa ksenofobičnom i nacionalističkom diskursu koji je trenutno prisutan u mnogim europskim zemljama.

Južna karavana, jedna od njih šest, putovat će kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, a njezin tim čini šest ljudi, uključujući snimatelja i karikaturista. U nedjelju, 4. svibnja, bit ćemo u Zagrebu, te bismo vas željeli pozvati na piknik u parku jezera Bundek, u okviru kojeg bismo od vas željeli čuti o temama do kojih vam je stalo, kao što su primjerice nezaposlenost mladih, LGBT prava, budućnost Europe, vaša očekivanja, i sve druge teme koje vas pokreću! Povedite i svoje prijatelje i roditelje jer što više mišljenja to bolja rasprava!

Kada: 4. svibnja, 15 sati

Gdje: park jezera Bundek (prema nasipu)