Foto: Mapiranje TrešnjevkeFoto: Mapiranje TrešnjevkeDanas nam kalendarski stiže jesen, a sa time i pravo vrijeme za objavu jesenskozimskog programa Mapiranje Trešnjevke. Ponovo su na programu uobičajene šetnje, a sve pozivaju i na drugo izdanje Jane's Walk seminara Zaigraj se sad, otkrij grad (sudjelovanje je besplatno!). Kreće i novi program pod naslovom Idemo na kvartovsku pivu!

Prenosimo raspored sa stranice Mapiranje Trešnjevke:

12.10.2019. Šećemo uz Trešnjevačke potoke: Krenimo uzvodno uz potok Kustošak! Voditelj je Vanja Radovanović

Sastanak je uz potok Kustošak, na uglu Zagrebačke avenije i Ulice Ivana Golika u 15h. Šetnja će trajati oko 3 sata, preporučamo dolazak javnim prijevozom obzirom da se nećemo vraćati na polazište.

18.-20.10. 2. Međunarodni Jane’s Walk seminar: Zaigraj se sad, otkrij grad!. Tema seminara su načini na koje zabava, kreativnost, umjetničke intervencije i igra u najširem smislu riječi mogu povoljno utjecati na kvalitetu gradskog života i povezati ljude.

Mjesto održavanja je Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Sudjelovanje je besplatno i moguće je svim zainteresiranim građanima uz prethodnu najavu.

06.11. 18h Pokrećemo novu akciju pod nazivom Idemo na kvartovsku pivu!, uz ideju da se povremeno nađemo uz neobavezni razgovor u nekom od kvartovskih kafića - ali, vi ćete saznati kojem tek ujutro na dan sastanka!

A vlasnik kafića neće znati ni to, jer mu nećemo ni reći za naše okupljanje, to će biti iznenađenje! Za ovaj "flash mob" nećemo odabirati pomodne i nove lokale, već stare lokalne “birtije” u kojima ćemo, nadam se, moći i porazgovarati sa vlasnicima i djelatnicima o prošlosti lokala, kvarta, saznati poneku zanimljivu priču.

16. ili 17. 11. Posjet Zagrebačkom hokejskom centru (hokej na travi), o njegovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Voditelj posjeta je arhitekt Antonio Gamilec, nekadašnji korisnik centra.

Sastanak će biti u Parku pravednika među narodima, na uglu Zagorske ulice i Selske ceste dana 16.11. ili 17.11., u terminu koji će biti naknadno objavljen na web stranici Mapiranje Trešnjevke.

20.12. Tradicionalna (sedma!) predbožićna dijagonala: Jarun zimi, noću - tko se zime ne nazimi, taj se vatre ne ogrije! Voditelj je Vanja Radovanović.

Sastanak je uz Horvaćansku cestu kod mosta preko potoka Črnomerca (tramvajska stanica: Srednjaci) u 18h. Šetnja će trajati oko 3 sata, preporučamo toplu obuću i odjeću te dolazak javnim prijevozom obzirom da se nećemo vraćati na polazište.