pucko_otvoreno_uciliste.jpgCentar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke organiziraju u subotu, 23. ožujka, u 10 sati posjet zgradi Pučkog otvorenog učilišta (i njegovih podstanara), u Ulici grada Vukovara 68, Zagreb.
Ova šetnja projekta Mapiranje Trešnjevke tako je posvećena gradskoj četvrti Trnje i jednoj od legendarnih građevina moderne arhitekture - Pučkom otvorenom učilištu. Njegovim hodnicima će nas provesti i s (pod)stanarima upoznati Ivana Haničar Buljan, dipl. arhitektica i pomoćnica ravnatelja Instituta za povijest umjetnosti. Obilazak je za posjetitelje besplatan. 
 
Mapiranje Trešnjevke je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a zanima ih Trešnjevačka povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skriveni detalji, priče i mitovi, njeni nepoznati likovi. Zadnjih godina šetnje su proširene i na okolne dijelove grada, pa tako i na Trnje. Više o ovom projektu možete pročitati ovdje.