H-Alter
facebook_event_1200x628.jpgOkrugli stol Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena, održat će se 22. svibnja u 18 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1. Zagreb). Gostuju: Maja Osmančević (Studenti za izbjeglice), Antonija Potočki (volonterka) i Boris Pavelić (novinar). Razgovarat će se o recentnim događanjima u regiji vezanima uz migracijsku politiku i iskustvima s terena koja nemamo prilike čuti u medijima. Raspravu će moderirati Ivana Perić.

Što se zapravo događa u kampovima u Bosni i Hercegovini, ali i s izbjeglicama i migrantima diljem regije? Kako izgleda svakodnevni rad volontera na terenu? Kako djeluje i na koje se načine u izbjegličke priče uključuje lokalno stanovništvo, a ne (samo) domaće i međunarodne organizacije civilnog društva? Tko su sve zapravo akteri s terena?

Kakva je medijska odgovornost u čitavoj situaciji, prenose li mediji raznolikost glasova s terena? Kakav jezik koristimo kada pričamo o izbjeglicama i migrantima? Na koji se način u čitavu priču uključila studentska populacija i koji je potencijal tih i takvih angažmana?

Na ova i brojna druga pitanja pokušat će se odgovoriti na okruglom stolu na kojem sudjeluju Maja Osmančević (inicijativa Studenti za izbjeglice), Antonija Potočki (volonterka) i Boris Pavelić (novinar, Novi list), Gošće i gost će iznijeti vlastita recentna iskustva s terena i pružiti uvid u kompleksnost dinamika migracijskog procesa, koja ostaju medijski i politički iskrivljene ili posve nepredstavljene. Raspravu će moderirati Ivana Perić, urednica H-Altera.

Pozivaju se svi na opušten razgovor i solidarno i srčano druženje nakon okruglog stola, uz švedski stol koji priprema restoran MamaVeek's Kitchen Okoli Kikelomo iz Nigerije.

Okrugli stol organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu u sklopu projekta Migracije u fokusu, koji se provodi uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.
rsz_mvep_copy19402.jpg
Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge za nezavisnu medijsku kulturu i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva vanjskih i europskih poslova.