plastika_mochvara.pngMočvarni dnevni boravak u svom prvom, i to online izdanju predstavlja Kolektiv Igralke u utorak, 5. svibnja, u 17:30.

"Nakon što plastične vrećice postanu opasno zagađenje za čitavu galaksiju, na Zemlju dolaze tri superjunakinje kako bi riješile problem prekomjernog plastičnog otpada. Na svom putovanju po Zemlji susrest će razne životinje, ali najviše im mogu pomoći – ljudi..."

Plastika fantastika kazališni je crtić s elementima fantastike, edukativna i interaktivna predstava namijenjena kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu. Vodimo vas na veliko putovanje u kojemu zajedno, kroz multimedijalnu kazališnu igru i ručni rad, otkrivamo načine kreativnog i zabavnog (ponovnog) korištenja plastičnog otpada! 

Nakon predstave program nastavljamo s radionicom izrade pernice od plastičnih vrećica. Tanja Blašković (Imagine Plastic i Ri:Use centar Rijeka) kao voditeljica i ostale superjunakinje iz predstave pomažu djeci da ispeglaju vrećice u pernicu, a sve da bi se pružio primjer kako nešto što može biti opasno za naš planet, može ponovno postati korisno ako se drugačije upotrijebi. Kazališni crtić Plastika fantastika uči o uzrocima i posljedicama neodgovornog korištenja plastičnog otpada, a kroz radionicu pružamo konkretan primjer kako možemo postupiti drugačije, više ekološki i kreativno!
Trajanje predstave i radionice: 27min.

Autorice i superjunakinje: Sendi Bakotić, Anja Sabol, Vanda Velagić 
Režija: Alisa Debelić 
Kostimografija, scenografija, rekvizita: Tanja Blašković 
Video: Tanja Blašković, Luka Matijaš, Ivan Dragnić, Mario Jovev
Voditeljica radionice: Tanja Blašković 
Glazba: Mario Jovev i glazba s interneta slobodna za korištenje 
Fotografije: Miranda Legović, Erik Školiber 

Stream na Facebook stranici "Močvarni dnevni boravak"