moje_mjesto.jpgUdruga Zora kao nositeljica s partnerima udrugama K-zona i Centar za održivi razvoj nedavno su započele s provedbom projekta "Moje mjesto u zajednici" te pozivaju tri udruge na sudjelovanje u aktivnostima projekta. Rok za prijave je 15. kolovoza.

U 18 mjeseci trajanja projekta, pažljivo isplaniranim aktivnosti odgovorit će na glavne prepoznate probleme u njihovim zajednicama. Kako bi saznali koji problemi su najznačajniji za stanovnike/ce njihovih lokalnih zajednica, prvo će provesti istraživanje. Nakon toga će s građanima provesti zagovaračke kampanje kreirane oko definiranih prioritetnih potreba vezane uz društvenu nejednakost, rodnu neravnopravnost i socijalnu pravdu.

Inovativnim zagovaračkim alatima jačat će i uključiti građane, jer samo zajednički društveni angažman i rad u zajednici dugoročno donosi rezultate. Monitorirati će djelovanje lokalnih donositelja odluka i pridonositi stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva, mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

Ovim putem pozivaju se tri udruge na sudjelovanje u aktivnostima projekta.

Suradničke udruge imat će priliku sudjelovati u neformalnoj mreži udruga koja teži unapređenju zajednice na području socijalne pravde, sudjelovati na besplatnoj edukaciji o zagovaranju, učiti od iskusnijih udruga i unaprijediti standarde rada, povezati se s pojedincima i udrugama u svojoj zajednici i tako dizati kapacitete udruge.

Prednost imaju udruge s područja Međimurske županije, Grada Zagreba i Splitsko – dalmatinske županije. Posebice se potiču udruge koje još nisu surađivale s udrugama nositeljicama ovog projekta da se prijave kako bi zajedno otključali potencijale koji se kriju iza uspostavljanja novih suradnji u nevladinom sektoru.

Prijave su moguće do 15. kolovoza, a sve detalje i prijavnicu pronađite ovdje.

Udruga Zora s partnerima udrugama K-Zona i Centar za održivi razvoj upućuje i poziv za dostavu ponuda za provođenje istraživanja Moje mjesto u zajednici. Detalje možete pročitati ovdje.

Također, pozivamo i trenere/ice koji se bave zagovaračkim edukacijama da nam se jave za suradnju. Detalje možete pročitati ovdje.