Foto: Motel TrogirFoto: Motel TrogirU nastavku posjeta modernističkim zdanjima, projekt Motel Trogir organizira obilazak stambenih tornjeva arhitekta Aleksandra Bakala i suradnika izgrađenih od 1965.-1970. godine na zagrebačkom Jordanovcu. Tura će se održati u nedjelju, 23. rujna s početkom u 11 sati, a mjesto sastanka je plato s kafićima (ispred Konzuma) na adresi Dobri dol 47.

Sklop od deset osmokatnih tornjeva posloženih u bumerang koja se otvara prema gradu primjer je urbanističke prakse koja je velike zahtjeve za stambenim jedinicama uspješno uklopila u podsljemenski krajolik. Na razini projekta arhitektura se odlikuje kvalitetno riješenim dispozicijama stanova, kao i lođama-balkonima te prohodnim ravnim krovištem kojima se ostvaruje dodatna komunikacija stanara s neposrednim okolišem koji je i primjereno kapacitiran slobodnim i uređenim zelenim površinama.    

Stručno vodstvo: Lidija Butković Mićin i Saša Šimpraga / Motel Trogir  

Ne propustite spektakularni pogled na grad s krovne terase! Šetnja se održava neovisno o vremenskim uvjetima. Tura se održava u sklopu aktivnosti projekta Motel TrogirMotel Trogir je projekt Udruge za suvremene umjetničke prakse - Slobodne veze iz Zagreba.