yihr_copy65666.jpgKonferencija Program regionalne razmjene mladih – potrebe i mogućnosti održat će se od 20. do 21. svibnja u hotelu Arcotel (Branimirova 29, Zagreb) s početkom u 18 i 30 sati.

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) Vas poziva na nacionalnu konferenciju pod nazivom Program regionalne razmjene mladih – potrebe i mogućnosti, koja će se održati kao dio aktivnosti unutar IPA projekta Regional Youth Exchange Association. Projekt se provodi u koordinaciji s Inicijativama iz Srbije, Kosova, Crne Gore i Bosne i Hercegovine te za cilj ima konsolidaciju mira i suradnje između zemalja Zapadnog Balkana putem institucionaliziranog i regionalno koordiniranog programa razmjene učenika i studenata te na taj način dati doprinos prevladavanju postojećih predrasuda i nerazumijevanja.

Cilj konferencije je predstavljanje projekta i poticanje debate o mogućnostima i izazovima osnivanja Programa za regionalne razmjene mladih iz Srbije, Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Međunarodni stručnjak, predstavnici relevantnih institucija, civilnog društva te političkih stranaka predstavit će svoju viziju i preporuke, a konferencija će ujedno biti prilika za konzultacije o mogućim modelima razmjene.

U sklopu konferencije su svim sudionicima osigurani obroci i pauza za kavu, a sudionicima van Zagreba će se uz navedeno pokriti troškovi smještaja i prijevoza. Detalji o načinima povrata troškova će biti komunicirani nakon potvrde sudjelovanja. Nacrt programa konferencije se nalazi u prilogu.

Molimo da se za potvrdu dolaska i eventualna pitanja obratite na mail adresu mia.peretic@yihr.org.

nacrt_konferencijskog_programa.pdf
Izmjenjeno: 18.05.2015. 14:38
Veličina datoteke: 100,29 kb