Foto: FAHFoto: FAHSplitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić danas je izjavio kako su muški i ženski rod jednakoga dostojanstva, ali su različiti po spolu, naravi i psihi te je poručio da je Isus Krist najveća zaštita od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu, javlja HINA, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Barišić je na današnjem druženju s novinarima u svojoj uskrsnoj poruci, između ostalog, kazao kako je "ženu, majku, svetinju potrebno zaštititi da ne postane dodatna žrtva poganskog, nehumanog i bezbožnog mentaliteta koji ne zna poštivati dostojanstvo žene ni majčine sebedarne ljubavi".

"Sam Isus Krist najveća je zaštita dostojanstva žene – majke od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu, kao i dostojanstva svakog muškarca - oca", kazao je.

Podsjećamo, nakon što su pojedini pripadnici klera, poput biskupa Vlade Košića, gorljivo stali u obranu "tradicije i domovine" protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, jučer je ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao kako će u izradu zakona o pobačaju biti uključena Katolička crkva. Logično…

<
Vezane vijesti