kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy23716.jpgU ponedjeljak, 16. srpnja u klubu Boooksa nastavlja se projekt $v€ j€ u novcu Bacača Sjenki i talijanske kazališne skupine Mamarogi iz Trsta. Od 10 do 15 i 30 sati Bacači će sakupljati osobna svjedočanstva, komentare i priče vezane uz temu. Najzanimljivije priče će biti uključene u projekt, a njihovi autori nagrađeni.

Prikupljaju se svjedočanstva o osobnim iskustvima s novcem, oko novca, investicija, sticanja, obogaćivanja, nasljeđivanja, osiromašenja, loše financijske sreće, odricanja od materijalnih dobara i financijskog ili općeg bašmebrigizma.

Izlaganja priča su osobna i stoga (za sada) nisu otvorena za publiku, a prijave se primaju na: bacaci.sjenki@gmail.com; 01/464 02 62, 098 165 81 86.

Projekt $v€ j€ u novcu se bavi odnosima društvenih i materijalnih vrijednosti s jedne i novca s druge strane, a sve iz perspektive osobnih narativa, stvarnih financijskih tokova novca, permanentne ovodobne financijske krize te ambivalentnom ulogom novca u cijelokupnoj društvenoj razmjeni. Koncept projekta vezan je uz najavljenu bankarsko-finacijsku "revoluciju" na svjetskom tržištu, te u stvarnom vremenu prati paralelne financijske operacije, ulaganja i njihove posljedice.

Počeo je tematskom radionicom koju je vodio umjetnički voditelj projekta Boris Bakal u Slovenskom stalnom gledališču u Trstu, a nastavlja se nizom razgovora i istraživanja u Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Nakon izlaganja i predstavljanja u Booksi projekt se ponovno seli u Italiju gdje će se razvijati u Slovenskom stalnom gledališču u Trstu, staračkom domu ITIS te kasnije u Teatru Miela. Rad na projektu je sudionički i otvoren za publiku te će publika od samog početka sudjelovati u nastanku "igre" koja će kasnije predstaviti i projekt i projektna istraživanja publici i u Sloveniji i u Hrvatskoj, ali i drugdje.

Izvedbe u Zagrebu predviđene su za 24. i 25. rujan u centru za nezavisnu kulturu i mlade Pogon (ex-Jedinstvo) na Prisavlju.