knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy15843.jpg"Na ovaj način želimo skrenuti pažnju na važnost čitanja i potaknuti sve uzraste na sve češće druženje s knjigom", kažu iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar koja je pokrenula ovu inicijativu.

U srijedu, 29. listopada, točno u podne u Rudićevoj ulici u Daruvaru bit će otvorena "knjižnica na otvorenom". Ideja je to koja je krenula iz New Yorka, a proširila se po cijelom svijetu. Temelji se na razvijanju solidarnosti među čitateljima koji doniraju svoje knjige otvorenoj knjižnici. Isto tako čitatelj knjige koje se nalaze u ormariću slobodno posuđuje, uz obvezu vraćanja, ali rok posudbe nije određen. 

"Knjižnica na otvorenom pokrenuta je s ciljem poticanja čitanja svih generacija građana grada Daruvara i njegovih gostiju. Na ovaj način želimo skrenuti pažnju na važnost čitanja i potaknuti sve uzraste na sve češće druženje s knjigom", kažu iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar koja je pokrenula ovu inicijativu.

Tako će Daruvar postati četvrti grad u Hrvatskoj koji ima knjižnice na otvorenom. Knjižnice na otvorenom pokrenute su dosada u Karlovcu, Zagrebu i Velikoj Gorici. 

knjiznica_copy73055.jpg
Ključne riječi: knjige, čitanje, knjižnice
<
Vezane vijesti