Foto: Marko ZubakFoto: Marko ZubakU Galeriji ULUPUH u ožujku će se otvoriti izložba SVIJET PAPERTOYSA na kojoj će Marko Zubak (1979.) izložiti skulpture od papira i kartona, tzv. paper toys (igračke od papira). Povodom te izložbe, Galerija ULUPUH organizira natječaj za djecu i mlade - izradi svoju igračku od papira. Prijave do 28. veljače.

Pozivaju se djeca i mladi da sami izrade igračku od papira – to može biti neka figura, ljudski lik, životinja, ili lik iz mašte – ili bilo koji predmet (kuća, brod, automobil…) koji ti se učini zanimljiv. Zovemo te predmete igračkama, no neka one budu više od toga – likovima pridaj osobnost, karakter, predmetu neki dodatak iz mašte, nešto što će ga razlikovati od njegovih pandana u stvarnosti.

Za razliku od origramija, gdje se forma dobiva presavijanjem papira, ovdje se do oblika dolazi “krojenjem”, izrezivanjem komada papira i njihovim spajanjem (lijepljenjem) u volumene. Već kombiniranjem jednostavnih geometrijskih oblika možeš stvoriti čudesan svijet iz mašte.

Fotografije vaših uradaka pošaljite e-poštom na adresu kreativci3@gmail.com najkasnije do 28.2. U mejlu navedite ime i prezime; koliko godina imate i gdje živite. Vaše ćemo radove biti objavljeni na ovoj stranici u zasebnoj online galeriji, a autora ili autoricu najzanimljivijeg rada nagradit će se jednom od knjiga o umjetnosti iz prigodne biblioteke.