Udruga KURS raspisuje novi natječaj za 2012., gdje se pozivaju hrvatski autori i prevoditelji na rezidencijalni jednomjesečni boravak u Tursku - Istanbul. Prijave za sudjelovanje primaju se do 21. svibnja 2012.

Udruga Kurs raspisuje novi natječaj za 2012., gdje se pozivaju hrvatski autori i prevoditelji na rezidencijalni jednomjesečni boravak u Tursku - Istanbul. Prijave za sudjelovanje primaju se do 21. svibnja 2012.

Pokretanjem rezidencijalnog programa Marko Marulić i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno autori iz Hrvatske pozivaju na stipendije u nekim od rezidencijalnih centara u Europi.

Uz partnere u projektu: Ministarstvo Kulture RH, Grad Split i međunarodne mreže Traduki, udruga Kurs osigurala je stipendije za autore i prevodioce u 2012. godini i smještaj u gradu Istanbulu - Turska.

Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Istanbula, čija je kultura jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz Hrvatske, da se do 21.svibnja 2012 godine prijave za sudjelovanje putem Natječaja za književne stipendije.
Prijava mora sadržavati:
1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
3. popis objavljenih djela
4. kratak opis planova rada u Istanbulu
5. pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca
Aplikacije poslati na:

Udruga KURS,
A. Mihanovića 27,
21000 Split, Hrvatska

ili na e-mail adresu: vemac@vip.hr, edi.matic@gmail.com

Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima.
Više na www.kurs.hr.