unnamed_26.jpgOtvoren je natječaj za 20 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Umjetničke galerije i njihov rad s lokalnim umjetnicima, koja će se održati u Skopju, u Nacionalnoj galeriji Makedonije Daut Pasha Hamam od 3. do 5. listopada. Prijave do 15. kolovoza.

OSIGURANI TROŠKOVI:

  • Putni troškovi do 600 eura
  • Troškovi smještaja
  • Troškovi života-hrana (od 3. do 5. listopada)
  • Sudionici bi trebali sudjelovati u svim seminarskim aktivnostima

TEMA SEMINARA:

Istraživanje lokalnih umjetničkih praksi, u zajedničkom interdisciplinarnom diskurzivnom razmišljanju. Lociranje lokalnih ili globalno prepoznatljivih kontekstualnih i umjetničkih uvjeta u kojima se stvara umjetnička misao.

Glavne točke problematizacije:

Umjetnost između riječi – Nakon dijaloga

Lokalne umjetničke prakse, lokalni ili globalni uvjeti

Kontekstualizacija umjetničke produkcije

Definiranje vrsta izložbi, samostalna, grupna, retrospektivna, angažirana umjetnost – što znači za kustosa?

Voditeljica seminara je Natali Rajchinovska Pavleskа, arhitektica i umjetnička kritičarka. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu “Ss. Cyril and Methodius” u Skopju. Trenutno je doktorandica na interdisciplinarnim studijima teorije i humanističkih znanosti na Fakultetu za medije i komunikacije, Sveučilište u Beogradu. Njena akademska istraživanja obuhvaćaju teorijsku i transdisciplinarnu analizu koja se odnosi na suvremene umjetničke prakse u različitim društvenim i institucionalnim kontekstima. Objavljuje tekstove o suvremenoj umjetničkoj sceni. Analitičkim pristupom, često se postavlja u odnosu na trenutne trendove u teoriji i korištenjem interdisciplinarnih metoda. Doprinosila je na javnim raspravama, umjetničkim i književnim konferencijama i simpozijima u Skoplju, Beogradu, Veneciji i Berlinu.

Link na cjeloviti natječaj.

NAČIN PRIJAVE:

Pravo sudjelovanja imaju isključivo kustosi ili umjetnici (redoviti članovi HDLU-a, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni.

Prijavitelji trebaju imati diplomu iz područja umjetnosti, kuriranja ili srodnih područja ili najmanje jednogodišnje radno iskustvo u muzeju ili galeriji.

Prijava se vrši isključivo preko on-line aplikacije (ako se prvi put prijavljujete na CreArt projekt, potrebno se registrirati).

Prijaviti/registrirati se možete ovdje (na dnu stranice).

 Uz obrazac je potrebno priložiti i sljedeće dokumente spojene u jedan PDF:

– ime, prezime, adresu, telefonski broj i e-mail;

– osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);

– životopis;

– kratko obrazloženje zašto želite sudjelovati na seminaru – prijedlog koncepta izložbe i naslov izložbe (najviše 500 riječi).