knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy70013.jpgGradska knjižnica Solin povodom Mjeseca hrvatske knjige, organizira VI. Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2016. Rok za prijavu je 1. studenoga.

Uvjeti natječaja:
- natječaj se mogu prijaviti autori stariji od 15 godina
- svaki autor može poslati najviše tri neobjavljene pjesme (pjesma se smatra neobjavljenom ako nije javno izvođena, objavljena u tiskanom obliku, na internetu i društvenim mrežama)
- tema je slobodna
- rok za prijavu do 1. studenog 2016. godine

U jednoj omotnici poslati pjesme umnožene u četiri primjerka sa zaporkom ispod svake pjesme (5 znakova) i dobi autora. U drugoj zasebnoj omotnici dostaviti uz zaporku i odgovarajuće kontakt podatke (ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail).
Pjesme ne slati u rukopisu, nego ispisane na računalu.
 
Radovi se šalju uz napomenu 'Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu' isključivo poštom na adresu:
Gradska knjižnica Solin
Zvonimirova 117d
21 210 Solin

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Karmen Borković (prof. filozofije i komparativne književnosti), Slavica Čilaš (prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti) i Zdravko Milišić (prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti) izabrat će najbolje pjesme i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu.

Prva nagrada – 1000,00 kn
Druga i treća nagrada – diploma i knjiga na poklon
Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 15. studenog 2016. u 19.30 h.

Najbolji radovi bit će objavljeni u mjesečniku Solinska kronika, u studentskom časopisu The Split Mind te na mrežnim stranicama Knjižnice www.knjiznicasolin.hr.

Slanjem pjesama na natječaj autori pristaju na moguću objavu pjesama prema izboru prosudbenog povjerenstva u zajedničkom zborniku u izdanju Gradske knjižnice Solin.