unnamed_20.jpgPozivaju se umjetničke skupine, kolektivi i organizacije na sudjelovanje u programu Otočka veza koji se sastoji od edukacije i rezidencijalnog boravka u Španjolskoj ili Danskoj. Prijave do 21. veljače.

Program Otočke veze 2019.

Zainteresirane umjetničke skupine (do 3 osobe) prijavljuju se za sudjelovanje u grupnoj edukaciji i za jednu od ponuđenih rezidencija, u Španjolskoj ili Danskoj.

Grupna edukacija se održava od 9. do 13. travnja 2019. i na njoj sudjeluju predstavnici umjetničkog vodstva organizacija (po 1 osoba iz skupine).
Rezidencija na Mallorci se nastavlja nakon edukacije, te umjetnička skupina koja je odabrana za Španjolsku boravi u centru C.I.N.E. od 15. 4. do 28. 4. 2019.

Rezidencija na Bornholmu se održava u rujnu, te umjetnička skupina koja je odabrana za danski dio projekta boravi u centru BIRCA od 1. 9. do 15. 9. 2019.

Uvjeti i logistika rezidencija:

- umjetničke forme koje poziv podržava: suvremeni ples i performans;
- do 3 osobe u okviru jedne prijave mogu sudjelovati u jednom od rezidencijalnih programa;
- boravak u Španjolskoj (Mallorca) za umjetničke voditelje (1 osoba) na grupnoj edukaciji, te potom boravak cijele skupine (do 3 osobe) ili u Španjolskoj ili u Danskoj (prijava obavezno mora sadržavati za koju se rezidenciju odnosi ili se prijavljuje na obje);
- sudjelovanje na jednodnevnom treningu u Zagrebu vezanom uz mrežu Otočku vezu u okviru Festivala Perforacije krajem lipnja, uz susret s umjetnicima iz Danske i Španjolske.

Prijave na rezidenciju pošaljite na mail: info@fund4others.org najkasnije do 21. 2.
Prijavom potvrđujete pristanak na uvjete rezidencije.

Opisi programa:

1. Edukacijski modul na Mallorci namijenjen je umjetničkim voditeljima. Obrađivat će se teme poput koprodukcija i suradnji u međunarodnom kontekstu, poslovanja i ugovora, planiranja turneja, PR-a i komunikacije. Radionički program voditi će predstavnici organizacija članica mreže Otočka veza, Susanne Danig, Biel Jorda i Zvonimir Dobrović, a u suradnji s Teatrom Principal Mallorca. Umjetničkim voditeljima će se za pohađanje edukacije osigurati trošak puta i smještaja, pri čemu voditelj jedne od dvaju odabranih skupina ostaje na Mallorci i tijekom održavanja rezidencije.

2. Rezidencija u Španjolskoj održava se u centru Performing Arts Research Center na Mallorci. Partnerska organizacija C.IN.E. djeluje s misijom jačanja međunarodnih suradnji, istraživačkog pristupa i umrežavanja na Balearima. Više o organizaciji C.I.N.E. na www.cinesineu.com

Razmjena uključuje dva tjedna rezidencijalnog boravka na otoku Mallorca u Španjolskoj u travnju 2019., a za odabrane umjetnike/ce osigurano je:
• prostor za probe (dimenzije 13m x 17m i visine 10.5 m) u periodu od dva tjedna
• smještaj za cijeli period rezidencije u blizini prostora za probe
• putni troškovi za do 3 osobe
• prijevoz od i do zračne luke u Španjolskoj
• 6-8 sati radionice / mentorstva s umjetničkom direkcijom centra - Bielom Jordàom i Martom Barceló, koji također vode i novocirkusku organizaciju Res de Res i En Blanc koja posjeduje zgradu istraživačkog centra
• prilika da tijekom rezidencije prikažu svoj rad lokalnoj publici te da sudjeluju u umjetničkim razgovorima koji će biti organizirani tijekom boravka.

3. Rezidencija u Danskoj održava se u centru BIRCA. Partnerska organizacija BIRCA u svom fokusu ima umjetničke organizacije i kolektive koji djeluju u području plesa, performansa i crossovera, a koji žele istražiti stvaranje u kontaktu s prirodom te utjecaj mirnog otočkog okoliša na umjetnički izričaj. Više o BIRCA organizaciji na www.birca.org

Razmjena uključuje dva tjedna rezidencijalnog boravka na otoku Bornholmu u Danskoj u rujnu 2019., a za odabrane umjetnike/ce osigurano je:
• prostor za probe (160 kvadratnih metara s plesnim podom) u periodu od dva tjedna
• smještaj za cijeli period rezidencije (3 spavaće sobe) - korištenje zajedničke kuhinje, dnevnog boravka i dostupan internet
• putni troškovi za do 3 osobe
• prijevoz od i do zračne luke u Danskoj
• 6-8 sati radionice / mentorstva s redateljicom Susanne Danig, vlasnicom te umjetničkom voditeljicom BIRCA centra
• prilika da tijekom rezidencije prikažu svoj rad lokalnoj publici te da sudjeluju u umjetničkim razgovorima koji će tijekom boravka biti organizirani, s obzirom da se rezidencija održava za vrijeme festivala Borhnolms Kulturuge.

Tijekom lipnja održava se rezidencija za Danske i Španjolske umjetnika usmjerena na teme održivosti na otoku Silbi, koju Dominov Fond za druge realizira u suradnji sa S.E.A. Silba Environment Art (www.silba-environment-art.hr) u sklopu programa Mreže izvedbenih umjetnosti financirane od strane zaklade Kultura nova. Danski i španjolski će umjetnici nakon rezidencija doputovati u Zagreb gdje će svoj rad predstaviti i publici Festivala Perforacije.