Nikad nisi svirao bubanj a voliš ritam?

- zasviraj Tapan, Djembe, Tarabuku, Dajre...

 Već si ovladao vještinom sviranja?

- upoznaj vještinu slušanja...

Vrhunski si glazbenik?

- oplemeni sebe i druge novim, zajedničkim iskustvom...

IZGRADIMO ZAJEDNICU SKLADNIH RITMOVA, ZVUKOVA I TIŠINE!

Cilj ove radionice je na spontan i prirodan način korisnicima pružiti cjelovit uvid u ritam, glazbenu kreaciju i osobni zvučni doživljaj.

Ovo postižemo raznim ritmički orjentiranim aktivnostima unutar bubnjarskog kruga, ritmičkim vježbama za opuštanje tijela i uma, stimuliranjem intuitivne reakcije i "klasičnim" vježbanjem glazbenih obrazaca.

Upoznat ćemo se sa instrumentima raznih svjetskih tradicija te zasvirati makedonske, afričke,  južnoameričke ritmove, ali i  komplicirane poliritmičke kombinacije istih - uspjeh zagarantiran svima... Istražit ćemo osobnu privlačnost određenom instrumentu i načinu sviranja...  Svirat ćemo bez instrumenata, svirat ćemo glasno, tiho, brzo, sporo, sami ili u grupi...  Izvodit ćemo indijanske rituale i istražiti mističnu snagu arhetipskih ritmova... Osvrnut ćemo se na terapijski pristup glazbi kroz tjelesni, umni i duhovni aspekt zdravlja. Bubnjanjem naime, stimuliramo sva tri...

Naučit ćemo kako se stvara napetost u Rock'n roll i Jazz glazbi... Uočit ćemo da se ritam sastoji od muškog i ženskog dijela i da se ujedinjenjem ova dva stvara potpuno nova vrijednost... Umanjit ćemo strah od pogreške...

I svakako ćemo se dobro zabaviti jer glavni je zadatak muziciranja upravo - to!

TKO:  Svi stariji od 14g

MJESTO:   O.Š. Pavleka Miškine, Sv. Duh 24, 10000 Zagreb (100 m od tramvaja na raskrižju Selske i Ilice) 

VRIJEME: Utorkom u 20h

VIŠE INFORMACIJA: trak@zabranjeno-pusenje.com / 091 4833319 / radionice.cesarec@gmail.com / www.centarcesarec.hr

VODITELJ:

Branko Trajkov - Trak, dugogodišnji je bubnjar rock grupe Zabranjeno Pušenje i član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Iza sebe ima iskustvo više od 1200 autorskih koncerata a profesionalno se bavi glazbom još od 1989. Formalno glazbeno obrazovanje (klavir i solfeggio) dobiva u Funkcionalnoj muzičkoj školi 1979. Na Arhitektonskom fakultetu stječe titulu inženjera arhitekture 1994. Radio je kao ton majstor i producent.Dugogodišnji je suradnik kantautorice i ethno glazbenice Lidije Bajuk.

Član je skupine Shaderwan Code. Svira bubnjeve, gitaru, tapan, indijsku tablu, tarabuku i frame drums. 2000 g. u sklopu Z.P. pokreće glazbene radionice za djecu žrtve mina. Otad kreira vlastiti program terapijskih bubnjarskih radionica te ga izvodi za šaroliki krug korisnika - od djece sa posebnim potrebama do korporativnih profesionalaca.

Za ovaj program posjeduje preporuku Ministarstva znanosti i preporuku Centra za rehabilitaciju - Varaždinske toplice. Ovlašteni je bubnjar i pjevač za izvođenje rituala Sun-Moon Dance - tradicije Picuris Pueblo indijanaca iz New Mexica- SAD.