Foto: Saša ŠimpragaFoto: Saša ŠimpragaRad nizozemskog umjetnika Tillmana Mayera - Faje posvećen trogirskom motelu biti će predstavljen u utorak, 18. veljače, u parku Fortin u Trogiru, u trajanju kroz čitav dan. U umjetničkom radu Mayera- Faje fokus je na neuspjehu utopijskih urbanih snova. Pored intervencija u nizozemskim gradovima, bavio se i urbanizacijom Sovjetskog Saveza, a ovo mu je prvi rad vezan za modernističku baštinu Jugoslavije.

Model trogirskog motela bit će izrađen od gline te će se izložen u javnom prostoru postepeno topiti naočigled prolaznika.  Rad postavljen u parku Fortin nalazi se u neposrednoj blizini trogirskog motela koji od 2013. godina ima status trajno zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske te naočigled iz godine u godinu sve više propada.    

Tillman Mayer - Faje u Trogiru boravi u sklopu Rezidencijalnog programa Motel Trogir i u suradnji s međunarodnim kolaborativnim projektom Kolektivna domena kulturnog sjećanja (CDCM). Prvi dio rezidencije dogodio se u listopadu 2019. kada je organizirana studijska posjeta, a sada se rad izvodi kao site-specific intervencija.    

Tilmann Meyer-Faje rođen je 1971. u Njemačkoj, a radi i živi u Amsterdamu gdje je studirao na Gerrit Rietveld Academie i Institutu Sandberg.