U priopćenju Sindikata novinara ističe se kako Uprava vrši velike pritiske na radnike, istodobno tražeći novinare u drugim redakcijama spremne pisati za Glas Istre dok njihovi novinari štrajkaju

Sindikat novinara Glasa Istre u nedjelju kreće sa štrajkom, koji će trajati do ispunjenja zahtjeva. Izdanja Glasa Istre izlazit će na temelju sudske odluke po kojoj je dvadeset zaposlenika dužno raditi.

Sindikat se odlučio na štrajk nakon šest mjeseci bezuspješnog pregovaranja s poslodavcem o novom kolektivnom ugovoru, te nakon neuspjelog procesa mirenja, tijekom kojeg Uprava nije odustala od odluke za daljnjim smanjivanjem već prepolovljenih plaća, najavljujući otkaze za četvrtinu zaposlenih.

U priopćenju Sindikata novinara Glasa Istre ističe se kako Uprava vrši velike pritiske na radnike, istodobno tražeći novinare u drugim redakcijama spremne pisati za Glas Istre dok njihovi novinari štrajkaju.

Sindikat je ogorčen navodnim protuzakonitim potezima Uprave, koji se opravdavaju nedostatkom novca, dok se istodobno iz plaća radnika vraćaju dugovi bivše tvrtke Glas Istre d.o.o., koja je propala zbog mešetarenja zemljištem i nekretninama.

Ključne riječi: glas istre
<
Vezane vijesti