girlpower_facebook.jpgNovinsko kazalište koristi elemente metode estetike potlačenih i dramske igre i vježbe kako bi propitalo i preokrenulo dominantne narative koje nalazimo u medijima, uključujući i one o rodu i spolu, kojima ćemo se baviti radionica. Održat će se 22. prosinca s početkom u 13 sati, u prostorijama Vestigiuma (Rudeška 142, Zagreb).

To je jedna od metoda Kazališta potlačenih, skupa dramskih tehnika koje je brazilski redatelj Augusto Boal inaugurirao u Brazilu šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, a u međuvremenu su se raširile po cijelom svijetu, i prodrle u razne kontekste. Kao osnovni cilj svakog kazališnog čina vidimo uspostavljanje dijaloga o problemu (umjesto ideala katarze, ili prikaza teme u kojem ne postoji poveznica iskustva s prikazanim sukobom), prisvajanje estetike (umjesto robovanja dominantnoj ideji) i osnaživanje sudionika_ca na djelovanje. Na radionicu je potrebno donijeti jedan primjerak novina/časopisa ili screenshotove s portala ili društvenih mreža. 

Voditeljica je Josipa Lulić, dugogodišnja praktičarka Kazališta potlačenih, a za sudjelovanje se preporuča donacija za troškove od 40 kuna! Mjesta su ograničena, pa se prijavite na ckp.pokaz@gmail.com

Više o događaju pronađite ovdje